Foreigner oslaví pětatřicet let na scéně velkou kolekcí

03.08.2011 08:14 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Foreigner
© portalestoria.net
Už pětatřicet let těší hardrocková formace Foreigner své fanoušky a toto velké výročí je třeba pořádně oslavit. Vůbec poprvé ve své kariéře vydají muzikanti velký hudební balíček s CD a DVD, jenž přinese najednou akustický, elektrický i video set.

Konkrétně se bude jednat o dvojici CD "Acoustique: The Classics Unplugged" a "Juke Box Heroes: Brand New Digital Recordings Of Foreigner's Greatest Hits" doplněnou o audiovizuální záznam na DVD "Live In Chicago" ze dvou březnových dvou koncertů v Arcada Theatre v Chicagu. Obsáhlé překvapení vychází 12. září pod titulem "Feels Like The First Time". O jeho exkluzivní distribuci se postará síť Wal-Mart.

"Podle nás je to něco extra, co v naší diskografii chybělo," řekl Kelly Hansen, jenž ve Foreigner působí jako frontman od roku 2005, v rozhovoru pro Billboard.com. "Je důležité, aby se člověk neustále rozvíjel. V devadesátých letech si naše kapela trochu pokazila pověst, ale myslím, že jsme podstatnou část z posledních šesti let tvrdě pracovali a znovu jsme si vybudovali pevné postavení. Dokázali jsme, že naše formace je stále velice silná, současná a dokáže nabídnout spoustu dobrých skladeb," dodal.

Lídr skupiny poukázal především na akustický disk. Fanoušci na něm totiž najdou unplugged verze kultovních skladeb jako "Feels Like The First Time", "Waiting For A Girl Like You," a "Cold As Ice". Za pozornost také stojí kousek "The Flame Still Burns", který se vůbec poprvé dočkal záznamu. Jeho autorem je kytarista a zakladatel Mick Jones. Píseň napsal původně pro fiktivní formaci Strange Fruit, která ji "zahrála" v roce 1998 ve snímku "Pořád naplno".

Tracklist balíčku "Feels Like the First Time" vypadá takto: "Acoustique: The Classics Unplugged" - Long, Long Way From Home, Cold As Ice, The Flame Still Burns, Double Vision, Fool For You Anyway, Say You Will, Starrider, Waiting For A Girl Like You, Feels Like The First Time, Juke Box Hero, That's All Right. "Juke Box Heroes": Brand New Digital Recordings of Foreigner's Greatest Hits: Save Me, Feels Like The First Time, Cold As Ice, Long Long Way From Home, Hot Blooded, Double Vision, Head Games, Dirty White Boy, Urgent, Waiting For A Girl Like You, I Want To Know What Love Is, Juke Box Hero. "Live in Chicago (DVD)": Double Vision, Head Games, Cold As Ice, Waiting For A Girl Like You, When It Comes To Love, Blue Morning Blue Day, Dirty White Boy, Starrider, Feels Like The First Time, Urgent, I Want To Know What Love Is, Hot Blooded, Juke Box Hero.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY