V Británii se vrátila do čela Adele

19.07.2011 11:23 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

V letošním roce prodává desky jako na běžícím pásu, ve finálních počtech už ji nepředběhne asi nikdo, byť by prodával desku za pět centů. Hlad po muzice mladé Angličanky trvá na jejích rodných ostrovech už od začátku roku, kdy nevyklouzla z pětice nejprodávanějších alb. V singlech se prosadili krasavci z The Wanted.
The Wanted - Glad You Came
© facebook interpreta
Novinek je v letních měsících vždycky jako šafránu, ale za to výrazněji promlouvají do výsledného pořadí. Po minulém týdnu, kdy zlato shrábl DJ Fresh, se na numero uno prodrala mladá parta klučíků The Wanted, kteří už se takhle na jedničce vyhřívali skoro přesně před rokem se singlem "All Time Low". Jejich novinka se jmenuje "Glad You Came" a pochází z placky, která vyjde už letos ke konci roku. Funny je, že od vydání jejich debutové desky neuběhlo ani osm měsíců.

Malinko slabší záležitost představil posluchačům David Guetta. Podle mých uší nebude "Little Bad Girl" takový trhák jako jeho posledních šest singlů, ale i šestnáctka je vlastně moc fajn flek. "Love Low It Hurts" je záležitost Scounting For Girls, kteří si z loňského roku také pamatují zlaté časy. Letzte novinka se rozkoukává na třicet sedmičce, jsou tam LMFAO s Natalií Kills. Ti půjdou tutově ještě výše.

    Top 10 - singly:
  1. N The Wanted - Glad You Came
  2. DJ Fresh (feat. Sian Evans) - Louder
  3. ▬ Ed Sheeran - The A Team
  4. Beyoncé - Best Thing I Never Had
  5. ▼ Loick Essien - How We Roll
  6. Jason Derülo - Don’t Wanna Go Home
  7. Example - Changed The Way You Kiss Me
  8. Calvin Harris (feat. Kelis) - Bounce
  9. Pitbull - Give Me Everything
  10. Katy Perry - Last Friday Night

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 21
© facebook interpreta
Když tak čučím na první trojici, tak se neubráním myšlence, že pojmenovávat alba podle čísel je asi děsně v kurzu. V tom je samozřejmě od začátku roku nejvíce Adele, a jestli někdo bude v prosincových součtech mít prodáno více placek s hudbou než ona, tak to bude podvod. Její cesta prodejními žebříčky je neuvěřitelná. The Horrors jsou anglická parta, jíž jsou nakloněni všichni kritici, kteří všechny tři jejich počiny vynášeli do nebes. Výjimka není ani novinka "Skying", která jim vynesla i jejich nejlepší umístění. Pětku.

Big Time Rush jsou chlapci, kteří vznikli díky jedné americké kabelové televizi. Jsou to samozřejmě fešáci, co hrají líbivý popíček pro holky. V rodné Americe byli s debutem "B.T.R." dokonce třetí, v Británii to taky není špatný, je z toho čtrnáctka. Poetický název "If Not Now, When?" nese sedmá studiovka Incubus, jež je na dvacítce, dvacáté čtvrté jsou nejlepší fláky Rickyho Martina.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21
  2. Beyoncé - 4
  3. ▲ Adele - 19
  4. Lady Gaga - Born This Way
  5. N The Horrors - Skying
  6. Caro Emerald - Deleted Scenes From The Cutting Room Floor
  7. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  8. Foo Fighters - Wasting Light
  9. Take That - Progress
  10. Rihanna - Loud

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY