Ivan Mládek a jeho Banjo Band se připomíná kolekcí hitů na DVD

17.06.2011 13:23 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ivan Mládek - Jožin z bažin a další největší hity
© facebook interpreta
Ivana Mládka zná skutečně každý a spousta lidí si ráda připomene jeho písničky, kterými významně přispěl do pomyslného zlatého fondu českého hudebního humoru. Jeho nové DVD nese titul "Ivan Mládek a jeho Banjo Band - Jožin z bažin a další největší hity". Vychází právě v těchto dnech.

Že Mládkovi ale dobře rozumí i v zahraničí, ukazuje nedávný mezinárodní ohlas na "Jožina z bažin" v Polsku, Rusku, Itálii, Chorvatsku nebo Británii, podpořený nezaměnitelným videotancem před časem zesnulého klarinetisty a zpěváka Ivo Pešáka. Další kousky jako "Zkratky", "Švadlenka Madlenka" nebo "Ztratil jsem sako" tvoří jen část kolekce písniček na zmíněném disku. Nechybí ani "Pohádka o Sněhurce" či píseň "Jez" s hostujícím Karlem Gottem. Vedle typického humoru je dobře nepřehlédnout výborné instrumentální výkony banjisty Ivana Mládka a celé jeho kapely, vycházející ze swingu nebo vaudevillu, ale v případě potřeby klidně i z dechovky.

Ke vzniku titulní písničky bilančního DVD Ivan Mládek zavzpomínal: "Už když jsme poprvé na zkoušce s Pešákem začali dvojhlasně zpívat Jožina z bažin, ostatní muzikanti se tomu smáli a říkali, tohle není možné, aby se to nechytlo! Ale u těch ostatních písniček jsem si nebyl nikdy jistý, jestli u posluchačů zaberou. Pro náš Banjo band byl vždycky výchozí zájem o muziku, o improvizaci, u mě o sólování na banjo. Nikdy jsme písničku nebrali jako cestu k tomu být slavný - nebo mít v televizi svůj klip a v rozhlase hit. Vždycky jsme si chtěli hlavně dobře zahrát."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY