Martin Gore z Depeche Mode a Vince Clarke chystají společný projekt

14.06.2011 10:14 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Vince Clark
© synthtopia.com
U Depeche Mode je opět rušno. Klávesák kultovní formace Martin Gore a jeden z bývalých původních zakládajících členů Vince Clarke zakopali válečnou sekeru - po dvaceti letech společně pracují na novém bočním projektu. Má se jednat o techno album, které je v současnosti ve stádiu mixu. Deska v jistém směru navazuje na spolupráci na společném tracku, o které jsme vás informovali v září loňského roku.

V rozhovoru pro magazín Billboard.com nyní Martin Gore vše popsal takto: "Zničehonic jsem dostal e-mail od Clarka, kde stálo: 'Rád bych udělal desku zaměřenou na techno. Chtěl bys na tom spolupracovat? Tohle se stalo tak asi rok zpátky. 'Žádný nátlak nebo finální termíny' - to bylo naše heslo. Kývl jsem na to a posledního půl roku jsem věnoval právě této desce."

Připomeňme, že Vince Clarke opustil Depeche Mode v roce 1981 a následně založil úspěšné formace jako Yazoo, The Assembly a Erasure. Ze své domovské kapely odešel prý kvůli hudebnímu směru, kterým se formace ubrala. O rok dříve se totiž ke kapele přidal zpěvák Dave Gahan (do té doby obstarával vokály právě Vince) a díky němui se kapela odebrala do popovějších vod. Clarke se ještě podílel na desce "Speak And Spell" a z jeho pera pocházejí skladby jako "Dreaming Of Me", "New Life" a "Just Can't Get Enough". Od té doby spolu hudebníci nekomunikovali, bariéry byly prolomeny až teď.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY