Festival Boskovice zahraje pro židovskou čtvrť

14.06.2011 11:57 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Dodos, Please The Trees, Palác Akropolis, Praha, 26.11.2009
© Vojtěch Kolář / Musicserver.cz
Od 7. do 10. července se v historickém centru města Boskovice uskuteční již devatenáctý ročník unikátního festivalu. Je věnovaný zdejší urbanistické památce - židovské čtvrti. Začíná se v 16 hodin vernisáží výstav v Muzeu Boskovicka a oficiální zahájení proběhne od 17. hodiny v zámeckém skleníku pod taktovkou slovenské kapely Preßburger Klezmer Band.

Festival proslul nejen kvalitní "nekomerční" nabídkou hudby, výstav, divadelních představení, filmů či autorských čtení, ale především příjemnou atmosférou a dobrým zázemím, které si užívají i rodiny s malými dětmi. Během čtyř dnů nabídne festival na scéně letního kina například Prago Union se živou kapelou, izraelské ska-reggae Los Caparos nebo akusticko-elektrické duo Dva. Uni scéna za muzeem zase pohostí stoupající hvězdy indie rockové scény Please The Trees, folkové trio Jananas a také Budoár staré dámy.

Tím výčet zdaleka nekončí. Bluesovou scénu, na které pořadatelé pracují s festivalem Blues Alive, poctí návštěvou maďarské trio Jack Cannon, jehož hlavní hvězdou je "foukačkář" a zpěvák György Zoltai. Dále zahrají slovenští Bluesweiser. Česko-německá jazzová scéna přiveze třeba Quintet Martina Novotného a Trio kytaristy a skladatele Jiřího Šimka, který ve své tvorbě a hře odráží jak vlivy jazzu a jazzrocku, tak i elektronické hudby. Pokud vyhledáváte komornější koncerty a vystoupení, zamiřte do synagogy nebo si najděte čas na divadlo v příjemném prostředí hradu a farské zahrady. Nebude chybět ani blok filmů, výstavy a ti, kteří se nestihnou dostavit, jistě ocení on-line přenosy. Návštěvníci zase nepohrdnou wi-fi spojením zdarma. Kompletní program scén a rozpis vystupujících najdete na stránkách boskovice-festival.cz.

Předprodej vstupenek zajišťují sítě Ticketportal, Ticketpro a Ticketstream. Permanentka na čtyři dny stojí v základní ceně 390 Kč. Studenti mohou po předložení průkazů ISIC, ALIVE(IYTC), ITIC, STAFF uplatnit slevu 90 Kč. Členská vstupenka, jež seženete v čítárně Unijazzu a na místě, stojí 200 Kč. Na místě se základní cena i cena pro studenty zvedne o 100 Kč. Filmová permanentka stojí 120 Kč a platí na všechny filmy v kině Panorama i v Letním kině. Bude k dostání pouze na místě, stejně jako vstupenky na jednotlivé akce, od 10 do 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY