Ceny Kerrang! opanovali 30 Seconds To Mars

10.06.2011 15:03 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

30 Seconds To Mars Kerrang Awards
© kerrang.com
Triumfem amerických 30 Seconds To Mars skončil letošní ročník udílení Cen Kerrang!. Kapela, která už za dva týdny přijede do Česka coby headliner Prague City Festivalu, si kromě vítězství v hlavní kategorii nejlepší mezinárodní kapela odnáší také prvenství za nejlepší singl. Tím byl podle fanoušků "Hurricane" z aktuálního alba "This Is War". Slavnostní vyhlášení, které proběhlo ve čtvrtek 9. června v Londýně, se ale neslo spíše v duchu velkých překvapení.

Zklamáním skončil osmnáctý ročník předávání populárních rockových ocenění pro hlavní favority My Chemical Romance, kteří z pěti nominací dokázali ovládnout pouze kategorii nejlepší videoklip za svůj snímek k písni "Na Na Na". Favorizovaný aktuální studiový počin "Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys" tak cenu pro nejlepší album nezískal, předběhla ho nahrávka s ještě delším názvem - "There Is A Hell, Believe Me I've Seen It. There Is A Heaven, Let's Keep It A Secret" od mladých anglických metalcoristů Bring Me The Horizon (ti mimochodem do Prahy dorazí už 16. června).

Na britských ostrovech skončila po třech letech suverénní nadvláda Bullet For My Valentine. Na královském trůnu je střídají pop-rockeři You Me At Six, jimž fanoušci výrazně přišli na chuť díky loňské nahrávce "Hold Me Down". Pokud vás zajímá, koho hlasující považují za vůbec nejlepší živou kapelu, pak vězte, že letos jí byli All Time Low, energické mládí z amerického Baltimoru.

Speciální ocenění od poroty převzal Ozzy Osbourne, do Síně slávy Kerrang! potom byla uvedena kapela Korn. Kompletní výsledky Cen Kerrang! 2011 si přečtěte níže.

Nejlepší mezinárodní kapela: 30 Seconds To Mars
Nejlepší album: Bring Me The Horizon - "There Is A Hell, Believe Me I've Seen It. There Is A Heaven, Let's Keep It A Secret"
Nejlepší živá kapela: All Time Low
Nejlepší britská kapela: You Me At Six
Nejlepší singl: 30 Seconds To Mars - "Hurricane"
Nejlepší videoklip: My Chemical Romance - "Na Na Na"
Nejlepší mezinárodní nováček: Black Veil Brides
Nejlepší britský nováček: Asking Alexandria


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY