Xindl X se připravuje na elektrické léto

03.06.2011 08:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Xindl X, Roxy, 11.11.2010
© Petr Adámek / musicserver.cz
Po úspěšném vydání druhé samostatné desky "Praxe relativity", která vyšla na podzim minulého roku, stihlo se jí prodat více jak deset tisíc kusů a musicerver.cz se jí věnoval i v makrorecenzi, se písničkář provokatér Xindl X nezastavil a ve zdařilých projektech pokračuje dál. Na letošní festivaly si chystá speciálně upravený set, na kterém poukáže na ostřejší a hudebně rozmanitější stránku svého stylu.

"Na začátku července s kapelou oslavíme rok existence v této sestavě, a tak jsme si řekli, že je čas na něco nového. Proto pro letošní festivaly chystáme set, který bude sestaven z našich známých songů, obalených v ostřejším, električtějším kabátě," přibližuje Xindl X. Nápad s električtějším přístupem k hudbě vyplynul mimo jiné i ze skutečnosti, že se na festivalech sice poslouchá, ale přece jen především paří. Proto i Xindl X zvolil rockovější styl. Momentálně přepracovává 12 písní z předchozích dvou alb do nového električtějšího podání. Slibuje, že některé hitovky budou znít zcela jinak a možná je fanoušci ani nepoznají. Jiným se však nechá jejich původní znění. Ostatně výsledek bude pro všechny určitě velkým překvapením!

Kromě sedmistrunné elektrické kytary, kterou si Xindl X pořídil speciálně na letní vystoupení, se můžete těšit na větší porci elektriky a možná se dočkáte i drsnější image. "Myslím, že mnohé potěšíme tím, že jim ukážeme, že jako kapela umíme hrát taky pěkně od podlahy," slibuje písničkář pořádnou show, která na všech festivalových koncertech zůstane stejná. Na závěr dodává: "Žádný festival nehodláme ošidit." Finální seznam festivalů, na kterých se Xindl X chystá předvést ostřejší styl, se průběžně doplňuje na bandzone.cz/xindlx.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY