Xindl X stojí za hudbou k novému postmuzikálu

30.05.2011 10:03 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Xindl X
© Dalibor Konopáč a Richard Palkovič
Po vydání desky "Praxe relativity" a uvedení nového singlu "Nejlepší kuchař" se Xindl X vrhl do nečekané spolupráce. Složil hudbu k písním a části scénické hudby postmuzikálu "Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!!", který představí od 30. května Divadlo Na Vinohradech. Posluchače a diváky asi nepřekvapí míchání různých hudebních žánrů. Písně jsou však ještě o něco folkovější a melodičtější. O aranže i o část scénické hudby se postaral Dalibor Cidlinský jr.

Jedná se o novou adaptaci slavné hry Edmonda Rostanda "Cyrano z Bergeracu". Tisková zpráva uvádí, že "proslulý příběh hrdého Gaskoňce, krásné Roxany a mladíčka Kristiána hře ponechal její romantické ladění a nová úprava, vedená pod taktovkou Xindla X, jí dodala moderní rytmus a švih." V hlavní roli Cyrana uvidíte Martina Stropnického, Roxanu hraje Dagmar Havlová-Veškrnová a jako zamilovaný Kristián se představí mladý hostující herec Martin Kraus.

K netradiční spolupráci se vyjádřil sám zpěvák: "Dlouho jsme s režisérem Vladimírem Morávkem diskutovali o tom, jestli to je, nebo není muzikál, a pak Vladimír přišel s termínem postmuzikál. Jde totiž o dílo na hranici činoherního divadla a muzikálu." Hudební složku v postmuzikálu "Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!!" tvoří asi pětadvacet písní a zhruba stejný počet pasáží scénické hudby. Inscenace bude zároveň stát na činoherních prvcích.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY