Mastodon se před Sonisphere odebrali do studia

27.05.2011 10:40 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Mastodon
© metalsucks.net
Ještě než se američtí Mastodon předvedou českému publiku na putovním festivalu Sonisphere, který se koná 11. června v areálu Výstaviště v pražských Holešovicích, nahrají si podklady pro novou desku. Právě tak totiž muzikanti tráví tyto dny. Společnost jim dělá producent Mike Elizondo.

Písně pro nástupce úspěšné placky "Crack The Skye" probíhají v Doppler Studiu v Atlantě, rodném městě muzikantů. Předchozí fáze příprav, při které se nahrávaly party bicích, probíhaly v Los Angeles v Sound City Studio. Ve stejných prostorách vznikala i kultovní nahrávka Nirvany "Nevermind". Už teď jsou známy názvy dvou nových písní - "Blasteroids" a "All The Heavy Lifting".

Jak mají Mastodon ve zvyku, na novince opět zkusí zabrousit do jiných vod a přinést je ve svém metalovém podání. Ať už se rozhodnou pro jakýkoliv hudební směr, mají skvěle našlápnuto - díky posledním deskám si jejich tvorba vydobyla pochvaly jako "nepředvídatelný, inteligentní metal" (časopis Spin Magazine) nebo "nejlepší metalová kapela své generace" (magazín Rolling Stone).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY