Skunk Anansie poprvé akusticky nenadchli

30.08.2011 08:30 - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Na podzim se prý znovu chystají do studia. Na jaře příštího roku by pak měla být hotová nová studiovka, pokračovatel poslední "Wonderlustre". Než se tak stane, otevírají Skunk Anansie svoji jemnější stránku a pod názvem "Wonderlustre - Tour Edition" přidávají ke zmíněné desce šestici akustických skladeb.
5/10

Skunk Anansie - Wonderlustre - Tour Edition

Skladby: CD1 - Good Loves Only You, My Ugly Boy, Over The Love, Talk Too Much, Thee Sweetest Thing, It Doesn't Matter, You're Too Expensive, My Love Will Fall, You Saved Me, Feeling The Itch, You Can’t Always Do What You Like, I Will Stay But You Should Leave
CD2 - Over The Love, You Saved Me, Tracy's Flaw, I Will Stay But You Should Leave, God Loves Only You, Because Of You
Vydáno: 7.2.2011
Celkový čas: 41:03 + 21:41
Vydavatel: Mystic Production
Skunk Anansie nejspíš chtěli zkrátit čekání fanoušků na nový materiál (a že toho čekání nebylo v minulosti zrovna málo...), případně podpořit prodej loňské novinky "Wonderlustre". Jiný důvod, proč vyšla po původní desce i "Wonderlustre - Tour Edition", najdete jen stěží.

Přidaná hodnota? Určitě ne taková, aby se kvůli tomu muselo lisovat další cédéčko. V bookletu se sice dočtete, že "pět polo-akustických tracků, jež vzniklo během třech sněhem zasypaných dnů ve východním Londýně, patří u členů kapely k nejoblíbenějším," jenže výběr šesti skladeb (pět zmíněných plus bonus "Because Of You", pořízený v nizozemském rádiu 3FM) není nikterak zajímavý. Nejspíš proto, že hned čtyři kousky pochází právě z placky "Wonderlustre" - desky moderní a svěží, avšak časem neověřené a veskrze průměrné. Za zmínku tak stojí pouze jediný pamětník "Tracy's Flaw".

Dojem nespraví ani vlastní akustické provedení. Skin sice odhaluje další z nevyčerpatelné studnice svých hlasových možností, akustická dvacetiminutovka přesto vyznívá až příliš unyle a obyčejně. Jako lokální bonus desky klidně, ale proč hned taková událost?

Skunk Anansie jsou kapelou šikovných muzikantů s fenomenální Skin za mikrofonem. Věřím, že s větší dávkou nadšení a lepší dramaturgií jednou natočí skvělé akustické album. Bonusový disk na "Wonderlustre - Tour Edition" jím bohužel není.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY