Saxon povolají svá vojska do zbraní až počátkem června

23.05.2011 14:56 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Saxon
© airnet.ne
Fanoušky poctivého heavy metalu jistě nemile překvapí aktuální zpráva z tábora britské formace Saxon. Avizovaná nahrávka "Call To Arms", která měla vyjít ještě do konce měsíce května, se na pultech objeví až 6. června.

Muzikanti ani vydavatelství EMI, které k nám desku distribuuje, se k odsunu nevyjádřilo. Pokud se ale naplní slova frontmana Biffa Byforda, zpoždění vydání posluchače jen víc napne a o to víc si desku užijí. Nedávno totiž prozradil: "Je to asi ta nejlepší nahrávka za posledních dvacet let, jakou Saxon připravili. Vím, říká to spousta kapel, ale 'Call To Arms' podle mě taková skutečně je. Je to skvělé spojení naší minulosti, tradic a moderních technologií."

Připomeňme, že nástupce dva roky starého počinu "Into The Labyrinth" přinese jedenáct kousků. Některé z nich určitě překvapí i ostřílené rockery. Ve skladbě "When Doomsday Comes" si třeba zahostoval slavný klávesák Don Airey, známý z kapel jako Deep Purple nebo Rainbow. K nahrávání písně "Back In '79" si osazenstvo Saxon dokonce pozvalo devětasedmdesát lidí-fanoušků, díky kterým se podařilo vykouzlit vskutku mohutný sbor.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY