Bruno Mars rozsévá v Británii lenivou pohodu

15.05.2011 22:40 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Po několika týdnech konečně změna na jedné z nejvyšších pozic. Vedení v singlech se ujal Bruno Mars, který během jednoho jediného roku dostal Británii na lopatky už počtvrté. Zadařilo se i Lady Gaga, která se po průseru s "Judas" revanšovala fanouškům s přátelštější "The Edge Of Glory.
Bruno Mars - The Lazy Song
© facebook interpreta
Jsem absolutní tipovací levák. Žádný Guetta, jak jsem prorokovala před týdnem, ale Bruno Mars vyšplhal na první místo a sesadil LMFAO. A víte, co to pro Bruna znamená? Že během dvanácti měsíců je na prvním místě na ostrovech už počtvrté, z toho třikrát sólově! Skvělé! Pohodovka "The Lazy Song" přesně určuje, co lidi teď baví poslouchat, jednoduché pohodové písně. Mezi nejlepších deset se prodral sólově Pitbull, ale s partou třech chlápků v zádech. Nejvyšší novinka je na šestce. Lady Gaga s "The Edge Of Glory" maže relativní neúspěch "Judas," který se v Británii podíval nejvýše zatím jen na desítku. Přesto jsem si jistá, že i když je ostrovní obyvatelstvo k singlům americké divy chladné, tak deska se určo vyšplhá na jedničku.

Třináctka patří debutantce Yasmin, ta vydá letos druhou desku, ze které představuje už druhý singl. Jmenuje "Finish Line". Je to sice klasická mainstreamovka, co vás možná začne za týden dva prudit, ale je podána tak chytlavě...! "Love Love" je další singl Take That, kterým se sice nedaří umisťovat songy na nejvyšších pozicích, ale všichni si ještě vzpomenete na několikatýdenní okupaci albového čísla jedna a označení nejprodávanější deska roku. Rumunce Inně se v Británii daří. Mezi nejlepší čtyřicítku protlačila už svůj čtvrtý singl "Sun Is Up", který je na devatenáctce. Poslední novinka je na třicet šestce, a to další zářez ze seriálu Glee.

    Top 10 - singly:
  1. Bruno Mars - The Lazy Song
  2. LMFAO - Party Rock Anthem
  3. David Guetta (feat. Nicki Minaj & Flo Rida) - Where Them Girls At
  4. Pitbull (feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer) - Give Me Everything
  5. Chris Brown (feat. Benny Benassi) - Beautiful People
  6. N Lady Gaga - The Edge Of Glory
  7. Jennifer Lopez (feat. Pitbull) - On The Floor
  8. Snoop Dogg (feat. David Guetta) - Sweat
  9. Aloe Blacc - I Need A Dollar
  10. Jessie J - Nobody’s Perfect

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 21
© facebook interpreta
První Adele. Bez komentáře. Druhý Hugh Laurie. Ano ten herec, co tak úžasně hraje doktora House. Jeho debutová záležitost sklízí ve světě slušný úspěch, dvojka v Británii má slova jen potvrzuje. Novinka je i na sedmičce, další ze soundtracků k seriálu Glee, tentokráte nabízí covery songů "Raise Your Glass", "Hey, Soul Sister" nebo "Teenage Dream". Hudební ikona Sade, jež v sobotu ohromila pražské publikum, vydala po sedmnácti letech album největších hitů a to Britové dostali na osmičku.

Miles Kane, týpek z The Last Shadow Puppets a The Rascals, se vydal na sólovou dráhu a daří se mu, album "Colour Of The Trap" je jedenácté. Wild Beasts po dvou letech opět oblažili své fans novým počinem a znovu je to pecka, ze které sedí na pozadí hudební kritici a konečně i hudbu nakupující fanoušci, neboť počin "Smoother" je sedmnáctý. Tyler, The Creator je mladičký americký rapper, který byl členem formace s dalším krásným názvem OFWGKTA, vydal už svůj druhý počin. Ten dostal jméno "Goblin" a je jednadvacátý. The Lonely Island jsou týpci, které zná americké publikum zejména z komediálních scén, rádi si střílejí z ostatních a nejčastěji pějí v oblíbené show Saturday Night Live. Veselou placku "Turtleneck & Chain" nabitou hosty jako Justin Timberlake, Akon nebo Rihanna najdete tento týden na šestadvacítce.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21
  2. N Hugh Laurie - Let Them Talk
  3. Adele - 19
  4. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  5. Fleet Foxes - Helplessness Blues
  6. Jessie J - Who You Are
  7. N Glee Cast - Glee The Music Pts The Warblers
  8. N Sade - The Ultimate Collection
  9. Chase & Status - No More Idols
  10. Rihanna - Loud

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY