Adele v USA dosáhla double

13.05.2011 16:41 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

V uplynulém týdnu se do prodeje dostaly nové desky Beastie Boys, Fleet Foxes, Jennifer Lopez nebo Sade, na prvním místě ale zůstala Adele s "21". Navíc zvítězil i její singl "Rolling In The Deep", a zpěvačka tak slaví double. Nejvyšší singlové novinky měli Lady Antebellum, David Guetta a Eminem.
Adele - Rolling In The Deep
© facebook interpreta
SINGLY - Adele neztratila drive, ba naopak, "Rolling In The Deep" vyhrálo v downloadech (294 tisíc kusů, dvouprocentní mezitýdenní propad) a podruhé za sebou se stalo Airplay Gainerem (+28 % na 99 milionů posluchačských impresí), což ve finále znamenalo celkové prvenství a sesazení "E.T.ho" Katy Perry. A protože deska "21" vyhrála i svůj žebříček, dosáhla Adele double jako první žena od Ke$hi ("Tik Tok" + "Animal").

Bronz vybojovala Jennifer Lopez a Pitbull s "On The Floor", jak se ostatně očekávalo, viz minulé vydání komentáře. Pitbull se nově objevil v Top 10 i jako hlavní interpret, "Give Me Everything" dosáhlo nového maxima - osmičky. Black Eyed Peas a Bruno Mars si své pozice ponechali, "Till The World Ends" Britney Spears spadlo na šestku před nejvyšší novinku uplynulého týdne, "Just A Kiss" Lady Antebellum. Jedná se o nejvyšší debut country skupiny celé historie žebříčku. Hlavní zásluhu na tom má vystoupení v American Idolu. Dostaví se ale podobný celosvětový úspěch jako se singlem "Need You Now"?

Novinek bylo ještě pořádně hodně. Parádní vstup zaznamenal David Guetta, jeho "Where Them Girls At" s Flo Ridou a Nicki Minaj odstartovalo na čtrnáctce. Škoda že se jinak zábavná skladba až moc podobá Guettově předchozí tvorbě, zejména "Sexy Bitch". Příčku 32 pak okupuje interpet Bad Meets Evil, což není nikdo menší než duo Eminem a Royce da 5'9'', kteří tak oprášili svoji dávnou společnou kariéru.

Pět debutů patří Glee a jejich coverům rockové kapely Fleetwood Mac. Nejvýše je "Go Your Own Way" na čtyřicet pětce, dále to je "Songbird", "Don't Stop", "Never Going Back Again" a "Dreams". Rapové duo New Boyz s pomocí Chrise Browna startují s "Better With The Lights Off" na šedesát jedničce, Avenged Sevenfold mají "Not Ready To Die" na sedmdesátce, Jennifer Lopez dostala nový singl s Lil Waynem "I'm Into You" na sedmdesát dvojku.

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Rolling In The Deep
  2. Katy Perry feat. Kanye West - E.T.
  3. Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor
  4. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  5. Bruno Mars - The Lazy Song
  6. Britney Spears - Till The World Ends
  7.  N Lady Antebellum - Just A Kiss
  8. Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer - Give Me Everything
  9. Rihanna - S&M
  10. Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes - Look At Me Now

Adele - 21
© facebook interpreta
DESKY - V Top 10 máme hned osm novinek, což se děje opravdu málo často. Číslo jedna ale zůstalo stejné, "21" Adele si prodejně ještě polepšilo, jinak výborných 128 tisíc kusů "Hot Sauce Commitee Part Two" Beastie Boys tak stačilo až na druhé místo. Novinka je osmou řadovkou hiphopového tria z New Yorku, přičemž název odkazuje na nikdy nevydanou první část, která byla odložena, když členovi Adamu "MCA" Yauchovi našli rakovinu.

Bronzovou medaili si odnáší třicátý osmý Now! výběr, tentokráte například s "Born This Way", "S&M", "Hold It Against Me", "E.T." nebo "The Time (Dirty Bit)". O místo níže jsou folkoví Fleet Foxes s druhou deskou "Helplessness Blues" (tohle krásné slovo znám z "Easier To Run" Linkin Park). Stejně jako eponymní debut je album extrémně oceňováno kritiky, navíc tentokráte přišel i jasný komerční úspěch. To "Love?" Jennifer Lopez na pětce asi bude sklízet spíše posměšné komentáře, určitě se ho ale prodá více než předchozího "Brave".

Šestka patří Stevie Nicks, člence Fleetwood Mac, a její sedmé sólovce "In Your Dreams". Tah s Glee byl dokonalý, stará deska Fleetwoodů "Rumors" z roku 1977 se objevila na jedenáctce s třiceti tisíci prodanými kusy, drtivou většinou přes download. Sedmí skončili (~ sedmá skončila) Sade s výběrovkou "The Ultimate Collection", osmý r'n'b soulový zpěvák Musiq Soulchild se šestým počinem "MusiqInTheMagiq". Za ním jsou stálice Mumford & Sons a desítku uzavírá hardrocková formace Sixx:A.M. s druhou deskou "This Is Gonna Hurt". A příští týden bude největším aspirantem na vítězství The Lonely Island. A samozřejmě opět Adele.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21 (155, +26 %)
  2.  N Beastie Boys - Hot Sauce Commitee Part Two (128)
  3.  N Různí - Now That's What I Call Music! 38 (124)
  4.  N Fleet Foxes - Helplessness Blues (91)
  5.  N Jennifer Lopez - Love? (83)
  6.  N Stevie Nicks - In Your Dreams (52)
  7.  N Sade - The Ultimate Collection (38)
  8.  N Musiq Soulchild - MusiqInTheMagiq
  9. Mumford & Sons - Sigh No More (32, -0 %)
  10.  N Sixx:A.M. - This Is Gonna Hurt (30)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY