Johnny Foreigner a Young Legionnaire vystoupí ve strahovské Sedmičce

06.05.2011 11:26 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Johnny Foreigner
© last.fm
Příznivci britského indie rocku by si do svého diáře měli poznamenat datum 10. května. V ten den totiž v pražském klubu 007 vystoupí trio z anglického Birminghamu Johnny Foreigner. Tuhle formaci tvoří vokalista a kytarista Alexei Berrow, bubeník Junior Elvis Washington Laidley a basistka Kelly Southern a na scéně se coby skupina pohybují už od roku 2005. Za tu dobu stihli vydat spoustu EP a dvě řadová alba. To poslední nese název "Grace And The Bigger Picture" a vyšlo v roce 2009.

Johnny Foreigner sbírají především pozitivní kritiky, prestižní magazín Drowned In Music o nich napsal: "Johnny Foreigner nám nedávají jinou možnost než zmáčknout tlačítko repeat. Ztělesňují vše dobré, co můžete říct o kapelách jako Sonic Youth, Bloc Party nebo Los Campesinos!. Berou to nejlepší z nich a přetvářejí to v něco naprosto originálního." Kapela, které v Británii neřeknou jinak než JoFo a která předskakovala takovým jménům jako Dinosaur Jr., Hundred Reasons, Los Campesinos! nebo Futureheads, tentokrát přijede jako hlavní hvězda.

Jako předkapela se představí post-hardcore superkapela Young Legionnaire. Ta je složená z baskytaristy Bloc Party, zpěváka a kytaristy z The Automatic a bubeníka La Roux. Kapela představí skladby z debutového alba "Crisis Works", které vychází den před pražským koncertem, tedy 9. května.

Koncert začíná v 19:30 a vstupenka vás vyjde na 250 korun. Pro více informací navštivte stránky klubu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY