Takhle se dneska baví mladí?

02.05.2011 10:25 - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Marie a Jiřina se neznají příliš dlouho. Vlastně až od té doby, co spolu jejich synkové začali hrát v té kapele. V Hentai Corporation. Právě teď stojí vedle sebe na balkóně v Paláci Akropolis. Marie si dlaní podepírá hlavu. Je otrávená, ne-li zhnusená. Tohle nečekala ani v tom nejhorším snu.

Live: Hentai Corporation

support: Rattle Bucket
místo: Palác Akropolis
datum: 29. dubna 2011

Hentai Corporation, Palác Akropolis, Praha, 29.4.2011
© Seda Dzholdosheva
Jiřina si asi podvacáté za poslední hodinu poposadí ukazováčkem svoje robustní brýle model 1980 a polohlasně - spíše pro sebe - prohodí: "Tak takhle se dneska baví mladí?" Vlastně to není otázka, spíš konstatování. Na pódium totiž právě vylezl jakýsi mladík a na plný klub vystrčil půlky. Marie na Jiřinino pohoršení nereaguje. Ani nemůže, protože ji přes ten kravál vůbec neslyšela. Vymění otlačenou pravou ruku za levou a dál zírá na tu divočinu dole.

Obě si připadaly hloupě vlastně už od první chvíle, co sem přišly. Nejdřív na ně před vchodem Akropole drze pokřikoval nějaký spratek, jenž se k velké srandě všech okolo vydrápal na malou stříšku nad vchodem do klubu. U šatny pak do Jiřiny vrazila dívka s pruhem vlasů v barvě uhnívajícího rákosu a ani se neráčila omluvit. Také jim vadí ty davy lidí všude kolem a jak přes sebe všichni křičí. Ale vlastně je to dobře, aspoň budou mít kluci dobrý publikum. Ale nebýt takové vzácné události, že Hentai Corporation křtí nové EP "Dokktor Zaius", nikdo by je sem nedostal.

Hentai Corporation, Palác Akropolis, Praha, 29.4.2011
© Seda Dzholdosheva
"Taky mi ten můj kluk mohl říct, že bude hrát někdo před nimi, mohla jsem doma v klidu dokoukat Ulici," zabručí Jiřina, když se lehce po půl osmé ozvou první tóny elektrické kytary. Obě se podivují, jak je ten zpěvák nezdravě hubený a jestli není třeba nemocný. Podle přízvuku se snaží uhodnout, odkud ti tři pocházejí. Usuzují, že z Brna, to by prý vysvětlovalo, proč to ten hubenej nechtěl přiznat. "Co to říkal? Ratl Bakyt? Škoda že nás tenkrát místo Rusáků neobsadili Angláni, aspoň bysme věděly, co to znamená a o čem zpívaj'," poprvé a naposledy se usměje Marie. Ještě že nás neobsadili Japonci...

Hentai Corporation, Palác Akropolis, Praha, 29.4.2011
© Seda Dzholdosheva
"Slyšela jste to? Prý: 'Jando, ty stará kurvo.' a 'Jandovi smrděj koule'. To myslel Petra Jadnu z Olympic? Sprosťák jeden! A proč si pořád šahá na ty bradavky?" Ještě se ani pořádně nezačalo a obě dámy toho mají tak akorát. Ještě aby ne, vždyť ten zpěvák strašně vříská a chová se jak blázen. No a ten druhý holohlavý, který tam přišel skropit cédéčko pivem a na chvíli zazpívat, není o moc lepší. "Ale těm mladejm dole se to asi líbí, viďte," ukazuje Jiřina na ten jančící dav pod nimi. Přesto ani jedna z nich nechápe, proč ti mladí radši místo toho neposlouchaj' nějaké hezké písničky.

"A proč jim pořád někdo leze na pódium? A pak ještě skáče dolů! Co kdyby ho ostatní nechytili? No třeba teď! To ale muselo bolet. Ti mladí jsou vážně šílení." Když se na pódium vyškrábaly dvě přiopilé mladé slečny a před plnou Akropolí se začaly líbat, byly Jiřina s Marií zrovna na toaletě. Štěstí pro ně, tohle už by ve svém věku nerozdýchaly. Když se po chvíli vrátily na balkón, čekalo je naopak malé překvapení: "Jéé Michal Pavlíček, ten kdysi hrával s Kocábem, pamatujete?" zvolá potěšeně Marie a do rytmu "Zubaté" aspoň lehce pokýve hlavou.

Hentai Corporation, Palác Akropolis, Praha, 29.4.2011
© Seda Dzholdosheva
"Doufám, že ti kluci neberou nějaké drogy, mně se to vážně nezdá." No co, zpěvák Radek je zase zkouřenej jak paprika a klávesák Frankey se určitě posilnil pár plzničkami (kompletní návod ZDE), ale jaképak drogy! Není sice úplně normální dělat na pódiu kotrmelce, nechat si od fanoušků osahávat bradavky nebo zčistajasna vyřvávat slova jako "šukat", ale za nějakých deset let (tou dobou už bude Radek vypadat jako Iggy Pop) už to nikdo řešit nebude.

Jiřina z Marií ani nedokoukaly koncert do konce a prchly pryč. Možná se ale vůbec nejmenují Marie a Jiřina. A možná ani nejsou matkami někoho z Hentai Corporation. Každopádně už na podobnou akci do konce života nepáchnou. No jo, takhle se dneska baví mladí...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY