S novou deskou November 2nd pomohla i Suzanne Vega

30.03.2011 08:10 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

November 2nd
© Marek Gerhard
Tuzemská formace November 2nd se po šesti letech hlásí o slovo s novou deskou. Jmenuje se "Night Walk With Me" a na pultech se objeví 27. dubna.

Kapela v čele se zpěvačkou a kytaristkou Sašou Langošovou na albu pracovala s přestávkami tři roky. Nahrávalo se postupně v Hranicích, New Yorku a Nashvillu, kde žije i producent alba Steve Walsh. S dokončením desky vypomohla i americká písničkářka Suzanne Vega, ale tentokrát ne v roli zpěvačky či skladatelky. Nové písničky české kapely totiž přehrála legendárnímu producentovi a zvukovému mistrovi Tchadu Blakeovi, známému ze spolupráce se Sheryl Crow, Peterem Gabrielem nebo Paulem McCartneym. Líbily se mu natolik, že se album rozhodl smíchat a vtisknout mu výslednou podobu.

Všech deset písní novinky napsala frontmanka sama. "Jsou to příběhy na pomezí bdění a snu, v nichž se stírá rozdíl mezi skutečností a představou," vysvětlila. Producent Steve Walsh k nim pak dodal: "Sašiny texty jsou temné, ale hudba je naopak melodická. Líbil se mi ten kontrast a chtěl jsem ho zachovat. Tak má sdělení mnohem větší sílu."

Exkluzivitu nahrávce dodávají i jména hostů, mezi kterými je třeba bendžista a dobrista Druhé trávy Luboš Malina a Luboš Novotný, basák Suzanne Vegy Mike Visceglia, baskytaristka od Macy Gray Vivi Rama nebo kytarista Todd Lombardo. Doprovodné vokály nazpíval někdejší frontman Cirkusu Praha Brad Stratton.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY