Cyndi Lauper věří, že Japonsku pomůže hudbou

26.03.2011 09:55 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Cyndi Lauper
© cyndilauper.com
Sedmapadesátiletá Cyndi Lauper je v současnosti na světovém turné ke své loňské bluesové desce "Memphis Blues". Při jeho zastávce v Japonsku měla to štěstí, že 11. března zažila zemětřesení o síle necelých devíti stupňů Richterovy škály, které způsobilo následnou ničivou vlnu tsunami, která si vyžádala již desetitisíce životů.

Zpěvačka a její band byli následně vyzváni k opuštění země, necítili se však v bezprostředním ohrožení, a rozhodli se proto zůstat a zkusit pomoci, jak řekla mluvčí Lauper, "uzdravující mocí hudby".

Na každém koncertě vybírá Cyndi peníze, které spolu se všemi jejími výdělky z japonského prodeje desky "Memphis Blues" půjdou japonskému Červenému kříži. K tomu nahrála i speciální vyzvánění na mobil, zisky z jeho prodeje půjdou rovněž na pomoc lidem zasaženým katastrofou. "V Tokiu vypadá všechno normálně. Všichni se trošku bojí. Z lidí sálají obrovská síla a důstojnost. Doufám, že jsme jim alespoň trošku pomohli," napsala Lauper na svůj Twitter.

Začátkem března také oběhla svět zpráva, že Cyndi Lauper zazpívala pasažérům zpožděných a odložených letů na letišti v Buenos Aires svou největší hitovku "Girls Just Wanna Have Fun". Důkaz je níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY