Danger Mouse vydá své spaghetti westernové "Rome" v půlce května

22.03.2011 10:42 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Danger Mouse
© emimusic.cz
Třatřicetileý Brian Joseph Burton aka známý muzikant a producent Danger Mouse nachystal s italským skladatelem Danielem Luppim novou desku. Nahrávka titulovaná "Rome" vyjde v polovině května a kromě toho, že vychází ze soundtracků spaghetti westernů, nabídne i zajímavé hosty.

Deska vznikala od roku 2005 a většinu hlavních vokálů na ní obstarali Norah Jones a Jack White (z rozpadlých The White Stripes). Docela podivuhodné na ní je, že multiinstrumentalista Danger Mouse na albu nehraje, partitur se ale zato chopila hromada muzikantů, kteří spolupracovali s Ennio Morriconem a hráli na mnoha soundtracích, ve kterých právě Luppi i Burton hledali inspiraci pro album.

Deska "Rome", kterou redaktoři NME označili jako třetí nejočekávanější nahrávku letošního roku, vyjde 16. května. Podrobnosti o albu můžete hledat na těchto speciálních webovkách.

Dirigent Morricone jako jeden z nejvlivnějších skladatelů filmové hudby a autor filmových melodií k "Tenkrát na Západě" nebo "Hodný, zlý a ošklivý" dostal vloni ve Švédsku spolu s Björk cenu Polar Music Prize za celoživotní přínos hudbě, zazpívala jim k tomu Robyn.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY