Gagy se v Malajsii dočkal cenzury - musicserver.cz">

Singl "Born This Way" Gagy se v Malajsii dočkal cenzury

20.03.2011 08:04 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Lady Gaga
© gagadaily.com
Hitovka "Born This Way" čtyřiadvacetileté Lady Gaga se v Malajsii dočkala cenzury. Verš oslavující lidi, kteří žijí alternativním životním stylem, byl odstraněn z většiny rozhlasových stanic, úředníci v převážně muslimské zemi jej totiž považují za nevhodný.

Z písně byl odstraněn verš: "No matter gay, straight, or bi, lesbian, transgendered life, I'm on the right track baby" (tedy: Nezáleží na tom, jestli jsem gay, hetero nebo bi, lesba, transgender, jsem na správné cestě). Mluvčí národního rozhlasu Amp Radio řekl: "Některé úryvky textu 'Born This Way' mohou být považovány za útočné vůči sociálním a náboženským zvyklostem Malajsijců. Téma homosexuality a bisexuality je zde většinou považováno za 'tabu'."

Skupiny bojující za práva homosexuálů v Malajsii už reagovaly na rozhodnutí, docela nečekaně se bouří.

Stefani Joanne Angelina Germanotta aka Lady Gaga, která se sama považuje za bi, se nechala slyšet již dříve, že si tento song vybrala jako první singl druhé desky právě pro jeho silné poselství. Doufala, že by se mohl stát hymnou její generace. Elton John o písni prozradil: "'Born This Way' nás zbaví 'I Will Survive' Glorie Gaynor. Toto je nové 'I Will Survive', nová hymna všech homosexuálních lidí."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY