Série Plannet Connections představí Hjaltalín

24.02.2011 14:52 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hjaltalín
© D Smack U Promotion
Kulturní cestovka Planet Connections vyrazí začátkem jara na Island. Hudební fanoušci, kteří dorazí 3. dubna do Paláce Akropolis, se mohou těšit na show kapely Hjaltalín.

Hjaltalín platí za čerstvou hudební senzaci. Sedmičlenná kapela z Reykjavíku zabodovala doma na celé čáře a nyní si chce podmanit Evropu. Už přízvisko "severští Arcade Fire" napovídá mnohé o jejich zvuku, který je spojením odkazů vážné hudby, šedesátkového soulu i současného indie rocku. Hudebníci předvedou písně z debutu "Sleepdrunk Season" i z druhé desky "Terminal", jež vyšla v roce 2009. Jejich koncert doplní promítání a povídání o Islandu s Janem Burianem, krátký film "Ptáčata" režiséra Rúnara Rúnarssona a ochutnávka regionální kuchyně, kam patří i specialita v podobě sušených rybích chipsů.

Koncert začíná v sedm hodin večer. Od desáté hodiny se o zábavu postará DJ Jirka Štefl z Radia 1, na malé scéně bude hrát mix ze severské hudby. Vstupenky seženete v pokladně Paláce Akropolis a v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal. Jejich cena je 300 Kč (+ poplatky). Na místě zájemci zaplatí 380 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY