Fanoušek prodává krvavý obraz malovaný Petem Dohertym

21.02.2011 08:29 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pete Doherty
© mybuddieslive.com
Někteří fanoušci neznají hranic, jeden podobně smělý fanda měl nedávno spadeno na Petea Dohertyho. Od zpěváka dostal autoportrét malovaný krví a teď ho prodává. Počáteční cena je dvacet pět tisíc liber.

Obraz je malovaný na plátně a má rozměry čtverce o délce dvaatřiceti palců (asi osmdesát centimetrů). Pete Doherty ho namaloval pro fanouška jménem Alistar, který ho oslovil na jednom z loňských koncertů. Přišel za zpěvákem a zeptal se ho, jestli by mu nepomohl vydělat si nějaké peníze. Frontman The Libertines a Babyshambles mu pak slíbil, že mu pošle dvacet liber a obraz.

Peníze sice nikdy nedorazily, zato obraz ano. Plátno má na sobě navíc věnování: "For Alistair, love Peter". Fanoušek ale více než malbu potřeboval právě peníze, a tak poskytl dílo k prodeji prostřednictvím Paul Fraser Collectibles. Mluvčí k nabízené ceně dodal, že odráží předchozí prodeje krvavých malůvek Petea Dohertyho. Na jedné výstavě v roce 2006 se uvádělo, že patnáct z jeho děl se mělo odhadem prodat za pět set tisíc liber.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY