Podívejte se na "All Of The Lights" Kanyeho Westa a Rihanny

21.02.2011 12:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Kanye West - All Of The Lights art
© facebook interpreta
Pompézního alba Kanyeho Westa "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" se v USA prodalo už milión a ani k tomu de facto nepotřeboval videosingl. K propagaci totiž přistoupil značně nezvykle. První singl "Power" z května 2010 dostal v srpnu minutu a půl dlouhý obrazový (doslova) doplněk, další píseň "Runaway" byla součástí celého filmu, který v životě nikdo na hudebních televizích neviděl, třetí singl "Monster" vypustil v říjnu a natočilo se video, to ale nikdy oficiálně nevyšlo (i přes silvestrovský leak). "All Of The Lights" je tak prvním běžným videosinglem.

O to víc však překvapí, jakým způsobem Kanye West se svým dvorním režisérem Hypem Williamsem k tvorbě klipu přistoupili. Kdo čekal filmové zpracování a velkou výpravu, která by se k takové grandiózní skladbě hodila, bude překvapen. Intro písně je doprovázené dokumentárně natočenými záběry holčičky v ulicích, následuje epileptická montáž nápisů (jako odkaz na film "Enter The Void") a vyvstává otázka, jestli nesledujeme pouze lyric video. Později se na scéně objeví i Kanye West, rapuje však pouze v prázdné místnosti, případně na střeše policejního auta. Do toho je amatérskou kamerou vyprávěn příběh z textu. Zpívající krásná spoře oděná Rihanna byla natočena pouze na zeleném plátně, stejně jako část Kida Cudiho.

Klip tak vyznívá skoro jako špatný vtip, navíc když byla na konci ustřižena povedená pasáž od Fergie. "All Of The Lights" má však samo o sobě takové kvality, že z toho vyšší žebříčková umístění můžou být, klip neklip. Podívejte se na něj sami a vyjádřete se níže, co si o něm myslíte.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY