Lady Gaga během jediného dne ovládla světové žebříčky

12.02.2011 21:37 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Lady Gaga - Born This Way (singl)
© facebook interpreta
Lady Gaga sice s novým singlem "Born This Way" u fanoušků sklízí rozporuplné reakce, jejich ochota za song zaplatit však nikterak neuvadla. Během několika hodin se totiž skladba umístila na prvním místě internetového obchodu iTunes.

Taneční písničce z nového stejnojmenného alba se to podařilo hned ve třiadvaceti zemích zároveň, včetně USA, Kanady nebo Velké Británie. Konkrétně ve Spojených státech se songu dařilo přímo rekordně - během necelých tří hodin se dostal na první místo, a překonal tak loňský hit "Mine" country zpěvačky Taylor Swift, který se do čela hitparády dostal za pět hodin. Pro Lady G to znamená totální nadvládu na iTunes, protože ve více zemích nepůsobí.

Song je sice mnohými přirovnáván k někdejšímu hitu Madonny "Express Yourself", ale to mu nezabránilo vyvolat obrovský zájem fanoušků, ale i rádií, které v současnosti song rotují ve velkém počtu. Za první den zlomil rekord, který držela Britney Spears s "Hold It Against Me" z minulého měsíce. Její píseň byla v první den puštěna v amerických rádiích 619krát, zatímco novinka Lady G byla přehrána 1838 krát.

Singl "Born This Way" vyšel v pátek 11.února a živě ho zpěvačka představí v neděli na padesátém třetím udílení cen Grammy. Videoklip se natáčel na konci ledna a příští týden by měla proběhnout jeho premiéra. Celé album "Born This Way" bude obsahovat v základní verzi sedmnáct songů a vyjde 23. května.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY