Poslechněte si "Born This Way" Lady Gaga

11.02.2011 11:00 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Lady Gaga - Born This Way (singl)
© facebook interpreta
Nové album Lady Gaga "Born This Way" se pomalu ale jistě stává jedním z nejočekávanějších titulů letošního roku. Do jeho vydání sice zbývá celý čtvrtrok, ale excentrická zpěvačka dnes do světa vypustila první singl nesoucí stejný název jako nadcházející třetí deska.

Singl měl původně vyjít až v neděli, ale newyorská rodačka se ho rozhodla fanouškům nabídnout o dva dny dříve. Pokud se písni podaří probojovat v prvním týdnu do čela americké hitparády Billboard Hot 100, pak se stane jubilejním tisícím songem, který se v historii tohoto žebříčku kdy na tuto pozici dostal.

Prvního živého vystoupení skladby se posluchači dočkají na padesátém třetím výročním předávání cen Grammy. Taneční song z produkce Fernanda Garibaye a DJe White Shadowa s hymnickým refrénem místy připomíná některé písničky Madonny a dle některých kritiků se má stát neoficiální hymnou všech homosexuálů. Text je totiž silně zaměřen na podporu sebevědomí lidí různých menšin. Lady Gaga se k tomu však vyjádřila tak, že jejím cílem nebylo napsat píseň pouze pro gaye a lesbičky, ale pro kohokoliv, kdo se se necítí být přijímán svým okolím.

O albové novince Lady G bylo napsáno již mnoho - deska má prý obsahovat prvky metalu a stát se nejlepším albem desetiletí. Před časem jsme vám nabídli k poslechu remix jedné z nových písní, konkrétně německy pojmenovanou "Scheiße". Lady Gaga v novém rozhovoru pro časopis Vogue prozradila, že nové album bude obsahovat sedmnáct tracků. Původně mluvila o rovné dvacítce skladeb, k tomuto počtu se dostane pomocí bonus tracků z deluxe verze alba, které vyjde exkluzivně pro síť prodejen Target. Zároveň interpretka navnadila fanoušky oznámením, že druhým singlem se stane skladba "Judas".

Album "Born This Way" vyjde 23. května letošního roku. Stejnojmenný pilotní singl si můžete poslechnout na oficiálních stránkách zpěvačky nebo přímo pod tímto článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY