Nové desky pro 7. týden

13.02.2011 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Třetí únorový týden bude ve znamení jednoho velkého návratu - s novým albem se totiž přihlásí Roxette. Švédské duo doplní již teď vychvalovaná PJ Harvey nebo po čtyřech letech obnovená formace Bright Eyes. Sólovým debutem se blýskne Carl Norém, remixovým albem Justin Bieber a Česko pozná i novou vlnu s Neon Trees.
Pokud se v pondělí 14. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Roxette - Charm School (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Roxette - Charm School
Asi málokdo věřil, že se švédská dvojice Roxette vrátí zpět ze své přestávky odstartované rakovinou Marie Fredriksson a umocněné sólovými projekty Pera Gessleho. I přes to jsou Roxette zpět a vedle velkého evropského turné, které se dvakrát zastaví i v Česku, vydávají i nové album s názvem "Charm School". Celkem se na něm má objevit dvanáct skladeb, přičemž tu první v podobě singlu "She's Got Nothing On (But The Radio)" jsme vám včetně videoklipu už před časem představili. I tato písnička napovídá, že můžete očekávat "klasické" Roxette, a pokud jste jejich velkými fandy, pak by vás měla určitě zajímat rozšířená verze obohacená ještě o další CD, kde naleznete dvacet živých písniček nahraných v Petrohradě, Stavangeru a Halmstadu při loňském, menším testovacím turné po Evropě.


Tip týdne

PJ Harvey - Let England Shake (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / alternativní folk

PJ Harvey - Let England Shake
Jedenačtyřicetiletá Angličanka Polly Jean Harvey, jinak také PJ Harvey, začala připravovat skladby pro své osmé studiové album "Let England Shake" již před třemi lety, nicméně definitivní podobu získaly teprve loni během pěti týdnů strávených v kostele v anglickém Dorsetu, kde se album natáčelo. Dvanáct písniček si pochopitelně složila sama a finální podobu jim vtiskla společně se svými stálými spolupracovníky Johnem Parishem, Mickem Harveym, Markem Ellisem, kterého můžete znát i pod pseudonymem Flood, a bubeníkem Jeanem Marc-Buttym, který PJ Harvey doprovází také svým hlasem. Ačkoli "Let England Shake" ještě nikde oficiálně nevyšlo, ke slyšení je již v kompletní podobě na stránkách rádia npr a od světové kritiky stihlo sklidit velký ohlas. Jeho hodnocení jen velmi zřídka padá pod devadesát procent.



Crowbar - Sever The Wicked Hand (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: sludge metal

Crowbar - Sever The Wicked Hand
Americká sludge metalová formace Crowbar vydává po šesti letech novinkové album. Deska s titulem "Sever The Wicked Hand" přináší posluchačům dvanáct skladeb. Posluchači mezi nimi najdou tvrdé songy i "osobní zpověď", jak prozradil frontman Kirk Windstein ke skladbě "Let Me Mourn". Na desce se podíleli dva noví členové - basák Patrick Bruders a bubeník Tommy Buckley. Právě proto možná frontman tvrdí, že se jedná o nejdůležitější album v historii Crowbar. Jestli deska taková skutečně bude, můžete ohodnotit na MySpace.com stránkách kapely, kde najdete k poslechu několik nových skladeb.


Bright Eyes - The People's Key (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie folk / indie rock

Bright Eyes - The People's Key
Po čtyřech letech strávených prací na různých projektech s nádechem country, roots music a folku svolal loni americký písničkář Conor Oberst opět uskupení Bright Eyes. Výsledkem je osmé řadové album "The People's Key", na kterém se k trojici stálých muzikantů připojila řada hostů z indie rockové scény. Sám Conor Oberst novou desku charakterizuje jako moderní, současnou a více rockovou, a v deseti skladbách se tak jakoby vrací do rockovějšího období prvních alb. Kompletní podobu desky si můžete poslechnout již dnes na stránkách rádia npr.


Carl Norén - Owls (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Carl Norén - Owls
Po letech strávených v kapele Sugarplum Fairy se zpěvák Carl Norén hlásí o slovo s vlastní studiovou nahrávkou. Jeho debut "Owls" nabízí fanouškům pestrou škálu emocí s trochu temnějšími melodiemi, ovšem pořád v popovém kabátku. Inspirací k novým písním byla autorovi literatura, kterou začal studovat. Jak ho ovlivnila, mohli posluchači otestovat už v novém singlu "Going Out Tonight", ke kterému vznikl videoklip. Můžete se na něj podívat na oficiálním webu Carla Noréna, kde také najdete ke stažení akustickou verzi písně společně se skladbou "Brothers". Na jeho MySpace.com najdete ještě kousek "The Anger".


Neon Trees - Habits (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: new wave / alternativní rock

Neon Trees - Habits
Americká kapela Neon Trees, které velí charismatický zpěvák Tyler Glenn, působí na domácí scéně už od roku 2005, ale skutečný začátek bude datovat spíš od debutu "Habits", který vyšel ve Státech před rokem. Ze zmíněného alba zabral hned první singl "Animal", který vyšplhal až na vrchol Alternative songs Billboardu. Nyní se tato hitovka chystá i do našich rádií a kapela plánuje i evropské turné. Není proto divu, že “Habits“ nesoucí se ve stylu alternativního rocku a new wave vychází i na starém kontinentu. Co všechno můžete od této čtveřice z Utahu očekávat, zjistíte poslechem několika songů na jejich MySpace.com.


Jerusalem - Tajná zahrada (EMI)
web / Bandzone.cz / psali jsme
žánr: gothic pop /gothic rock

Jerusalem - Tajná zahrada
Kromě fanoušků tvrdší odnože metalu si na své přijdou i příznivci gothického rocku. Právě z těchto metalových končin pochází českobudějovická kapela Jerusalem, která letos připravila novinkové CD "Tajná zahrada". Deska přináší devítku písní a některé z nich vám jistě skupina předvede i na chystaných koncertech. Ty nejbližší se konají 24. února a 18. března v pražském Jazz clubu Ungelt. Další termíny najdete na oficiálním webu formace.


Justin Bieber - Never Say Never - The Remixes (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / teen pop / dance pop

Justin Bieber - Never Say Never - The Remixes
Nová americká ikona -náctiletých Justin Bieber vyždímá svůj debut "My World 2.0" do sucha. Po akustické podobě připravil i nové remixové CD "Never Say Never - The Remixes", jež se váže k stejnojmennému biografického 3D-snímku, a dá se tedy nazvat i soundtrackem. Ovšem vedle šesti starších věcí na CD umístil i zcela novou skladbu "Born To Be Somebody". V jednotlivých skladbách hostují Kanye West s Raekwonem, Chris Brown, Miley Cyrus v živé verzi "Overboard", Usher, Jaden Smith a countryová formace Rascal Flatts. První ochutnávku v podobě titulního singlu servíruje Justin na svém MySpace.com.


Karel Gott - Za lásku pálím svíci (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Karel Gott - Za lásku pálím svíci
Před sedmi lety vydanou kompilaci zamilovaných písní "Lásko má" v podání Karla Gotta si koupilo přes dvacet tisíc příznivců a to je dostatečný důvod, aby vzniklo její pokračování. Nový dvoudiskový výběr dostal název "Za lásku pálím svíci" a nabídne přes čtyřicet skladeb sesbíraných ve čtyřech dekádách a namíchaných především z klenutých kantilén a milostných balad. Vedle titulního blue-eyed soul z repertoáru amerických TheRighteous Brothers tu najdete slavná muzikálová, operetní, ba i operní témata z "Cats", "Miss Saigon", Paganiniho, coververze hitů Julia Iglesiase, Barryho Ryana nebo Eltona Johna a pochopitelně i klasiku domácích autorů od Karla Svobody přes Ladislava Štaidla, Jiřího Zmožka až k Petru Hapkovi či Ondřeji Soukupovi.


V krátkosti

  • Splněný sen Pavla Bobka, album písniček Johnnyho Cashe "Víc nehledám..." nahrané v Nashvillu s americkými muzikanty, můžeme rok po jeho vydání prohlásit za velmi úspěšné bez ohledu na žánr. Není proto divu, že na základě přání fanoušků, velkého úspěchu standardní edice i skutečné kvalitě vychází nyní i v limitované klasické vinylové podobě.
  • Kryštof si pro své fanoušky připravili několik překvapení. Vedle turné po kinosálech je jedním z nich i poslední album "Jeviště" v remixovaném provedení a rozšířené o novou píseň. Na předělávkách se podíleli například Xindl X, Kato, Vec, BPM či Kubatko. Zmíněná nová píseň se jmenuje "Střepy" a je zároveň titulní písní pro seriál České televize "Znamení koně".

Dále vychází:

Brontosauři - Sedmikráska (Slidepack) (Universal)
Cauldron - Burning Fortune (Mystic Production)
Darkest Era - The Last Caress Of Light (Mystic Production)
David Oistrakh - Complete Emirecording (EMI)
Fischer - Dieskau (EMI)
Frank Sinatra - A Man And His Music (Universal)
Frank Sinatra - A Man And His Music Trilog (Universal)
Frank Sinatra - All Alone (Universal)
Frank Sinatra - Francis A. & Edward K. (Universal)
Frank Sinatra - Moonlight Sinatra (Universal)
Frank Sinatra - My Kind Of Broadway (Universal)
Frank Sinatra - Softly, As I Leave You (Universal)
Jacqueline Du Pre - The Complete Emi Rec (EMI)
Michael Jackson - Classic (Slidepack) (Universal)
Montserrat Caballe - Icon/Limited (EMI)
Richter - Icon:Master Pianist/Limited (EMI)
Různí - Tekno 58 (Universal)
Simon Rattle - Simon Rattle:Bartok/Limit (EMI)
Sting - Live In Berlin (Slidepack )(Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY