Poněkud omšelá vzpomínka

14.12.2010 05:00 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Výběry, výběry, výběry. Důvod pro jejich vydávání se vždy najde. Například Pavel Bobek prý vzpomíná na léta, kdy zpíval v divadle Semafor. Inu, proč ne? Ale když už, pak by bylo dobré vzpomínku poněkud vyšperkovat a taktéž opatřit kvalitním doprovodem, což se bohužel nestalo.
6/10

Pavel Bobek - Když na ta léta vzpomínám (Originál Semafor 1964 - 1989)

Skladby: CD1: Keep on, Oh Ruby, Hold Me Tight, Ráno tu zásluhu má, Křížem krážem (Don't Forget To Remember), Úsvit (Cupid), Houston, Má dívka N (Ann), K mým snům vejdi, Krajem já šel, Strýc Albert, Já jsem byl bloud, Let it be me, Summer In The City, Ved mě dál cesto má, Vincent, Dík, že smím pár přátel mít, Pojď stoupat jak dým, Tak já se loučím, bonus: Come On Everybody, CD2: Odcházím zvu vás k nám, Pojd dál a zpívej (Lay Down Beside Me), Dvěstě cest jak sbohem dávat, King Of The Road, It's Too Soon To Know, Lásko mě ubývá sil (Lucille), Tátovo boogie (Cow Cow Boogie), Až se příště budeme brát, Mít čas pro trochu snění, Drž se zpátky, chlapče můj, Když na ta léta vzpomínám, Dej mi šanci poslední, Závidím, že umíš hrát, Co můžu vic nez doufat, A tak to půjde dál (Sail Away), Já při tom byl, Láska ze školních let (Class Of 55), Když padla rosa do jetele, Sadie, Oh, Boy
Vydáno: 27.9.2010
Celkový čas: 58:47 & 60:07
Vydavatel: Universal
Je to celkem jasná matematika: Pavel Bobek vydal na jaře podařené album "Víc nehledám", které (přiznejme si) poněkud nečekaně uspělo velmi i komerčně. Situace, které je třeba využít, řekl si pravděpodobně někdo ve firmě, jež zmíněnou lahůdku s Cashovými písničkami v Bobkově podání vydala. Co s tím, aby to moc nestálo a dalo se to vydat rychle? Sáhneme tedy do archivu někoho, komu to bude vcelku puténka a kdo nemá vydavatelské ambice, tudíž nebude chtít náš nápad využít příliš ve svůj prospěch. Vždyť televize má nahraných spoustu představení divadla, ve kterém Pavel Bobek dlouhá léta působil, proč by na ně tedy nemohl zavzpomínat?

Možná zní výše uvedené příliš cynicky, možná bylo opravu snahou kompilátorů poctivě zmapovat vystoupení Pavla Bobka v divadle Semafor. Pak by ovšem bylo dobré neodbýt remastering a vylepšit poněkud zvuk a zejména vypravit booklet, který ono vzpomínání uvede do kontextu. Seznam písniček, dvanáct fotek a pár řádek od Michaela Janíka, to je nedůstojný doprovod k dvojdisku, který má mapovat pětadvacetiletou Bobkovu divadelní kariéru.

Něco známých šlágrů, pár kouzelných raritek, z nichž nejvíce ční úchvatná a velevtipná cover verze McCartneyho úleťárny "Uncle Albert / Admiral Halsey" s vynikajícím Miloslavem Šimkem, a pocit z promarněné šance. Tenhle výběr totiž mohl a měl být skvostným. Bohužel není tomu tak a je to škoda veliká.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY