Global Connection Party se přesouvá do Ostravy a Liberce

25.05.2001 04:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Global Connection
© facebook interpreta
V pátek 18.5. a v sobotu 19.5. jste se na pražském a plzeňském výstavišti mohli zaposlouchat do rytmů a pocítit tep tří světových měst - Paříže, New Yorku a Kapského Města, jejichž představitelé k nám dorazili, aby předvedli současné taneční trendy svých domovských měst.

Ačkoliv nabízený hudební program byl skutečně velmi bohatý a široký (od živého vystoupení funkové kapely až po garage house z New Yorku) a navíc jste na výstavišti mohli podlehnout mnoha dalším volně nabízeným lákadlům jako např. pařížské palačinkárně, pravým newyorským hotdogům či tetování henou, atmosféře pražské party by neuškodil větší počet návštěvníků. Tempo nasazené na stagi věnované New Yorku, kde nadchli především Sandy Rivera s černým vokalistou s podmanivým hlasem LT Brownem, bylo po celý večer velmi ostré a není tedy žádný div, že pr8vě tento stage přilákal v Praze nejvíce rozdováděných tancechtivců.

Stage Kapského Města se sice tolika posluchači chlubit nemohl, avšak ti, kdo se do afrických funkových a jiných rytmů zaposlouchali, se pak od stage Kapského Města nemohli odtrhnout a ti největší nadšenci dokonce druhý den pronásledovali skupinu Moodphase 5ive a projekt Krushed and Sorted, doprovázený originální videoprojekcí, i na party plzeňskou. Také vystoupení percussion bandu Tam Tam Orchestra Miloše Vacíka dunilo africkými rytmy a Babelfish (téměř kompletní sestava Ohm Square), kteří byli stejně jako další dva české projekty Lazy Jimmy a Stephunk pořádající agenturou vysláni "na zkušenou" do města, které na Global Connection party reprezentovali, publikum Kapského města drželi neustále v pohybu.

Do modra laděná pařížská stage se po celý večer vyznačovala poklidnějším deep houseovým tempem. Jak pražské, tak plzeňské publikum uchvátil zejména set francouzského DJ Deepa, kterému předcházelo vystoupení projektu Lazy Jimmy (DJ Blue a Honza Muchow).

Celková atmosféra plzeňské Global Connection party se v porovnání s pražskou lišila hlavně tím, že působila co do návštěvnosti opravdu "nabitě". Během večera jsme v Plzni potkávali mnoho tváří, které jsme o den dříve zaznamenali v Praze a někteří dokonce prohlašovali, že přijedou i na Global Connection party do Ostravy a do Liberce, kam se New York, Paříž a Kapské Město následně přesunou.

A jaký bude line-up? Do Ostravy a v Liberce 1. a 2. 6. směřují francouzský DJ Jef K, newyorský Jr. Sanchez, jihoafričtí Moodphase 5ive a Krushed and Sorted, projekty Lazy Jimmy, Stephunk a Babelfish, DJs Moskito, David Bowles, Koogi a v neposlední řadě Tam Tam Orchestr v čele s Milošem Vacíkem.

Web věnovaný Global Connection najdete tady.

(Tisková zpráva agentury Wax.)

Vstupenky na ostravskou a libereckou Global Connestion party můžete od 21. do 27. května vyhrát tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY