Zemřel Peter Christopherson

28.11.2010 12:07 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Throbbing Gristle
© stimul-festival.cz
Peter Christopherson, který byl známý hlavně jako jeden ze zakládajících členů kultovních bristkých multiuměleckých skupin Throbbing Gristle (na obrázku, Christopherson je druhý zprava), Coil či Psychic TV, zemřel 24. listopadu ráno.

Spolupracovníci i vydavatelství tohoto pětapadesátiletého muzikanta, skladatele a režiséra videoklipů jsou náhlým úmrtím šokováni. Oficiální příčina smrti nebyla dosud potvrzena, podle zpráv však údajně zemřel doma v Bangkoku ve spánku.

Avantgardní hudebně vizuální projekt Throbbing Gristle vydal s Christophersonem čtyři studiová alba, v roce 1981 se kapela rozpadla. Christopherson se pak angažoval v řadě různých kapel včetně Psychic TV a v jeho vlastním projektu Coil. V roce 2004 se Throbbing Gristle sešli na řadě výstupů, pracovali i na nových materiálech. Rozpadli se po nečekaném odchodu zpěváka a multi-instrumentalisty Genesise P-Orridge uprostřed turné v říjnu 2010. Zbylí členové - Cosey Fanni Tutti, Chris Carter a Peter Christopherson - dokončili turné pod novým názvem X-TG, P Orridge se pak na svém webu vyjádřil, že kapelu neopustil a ani nechce opustit a oficiální vysvětlení podá brzy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY