Nové desky pro 46. týden

14.11.2010 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Nové desky příštího týdne? Vánoce, výběry a novinky. První skupinu si vzaly na starosti Annie Lennox a Mariah Carey, která by ráda navázala na své album z roku 1994, druhou Pink, Nelly Furtado, Jay-Z a Norah Jones s duety a třetí Nelly, Rihanna, Misha, David Koller a částečně i Bruce Springsteen.
Pokud se v pondělí 15. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mariah Carey - Merry Christmas II You (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / vánoční hudba

Mariah Carey - Merry Christmas II You
Mariah Carey vydává po šestnácti letech další vánoční album a jistě by chtěla navázat na obrovský úspěch "Merry Christmas", které se se dvanácti milióny prodanými kusy stalo nejúspěšnějším vánočním albem všech dob. Skladba "All I Want For Christmas Is You", kterou tehdy Mariah pro desku napsala, patří od té doby k jedné z největších klasik předvánočního času a každý rok se opětovně vrací i do singlových hitparád. Novinka "Merry Christmas II You" už názvem naznačuje, že se jedná o jakési pokračování, které přináší kolekci třinácti vánočních písní. Jako pilotní singl z desky vybrala Mariah píseň "Oh Santa!", kterou pro ni složil Jermaine Dupri. Ten je zároveň i jedním z producentů celého alba. Dalšími pak jsou porotce z American Idol Randy Jackson, významný americký hudebník a skladatel James Poyser a americký skladatel Marc Shaiman, který má na svém kontě kromě prestižních cen Tony a Emmy i pět nominací na Oscara. Vedle několika nových songů sem Mariah Carey zařadila i klasiky v podobě "The First Noel", "Little Drummer Boy", "O Little Town Of Bethlehem" nebo "O Come All Ye Faithful" a najdeme tu i již zmiňovaný hit "All I Want For Christmas Is You", který je ovšem nově nazpívaný, včetně nového aranžmá. Oficiální stránky Mariah Carey jsou již s novinkou kompletně sladěné.


Bruce Springsteen - The Promise (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Bruce Springsteen - The Promise
The Boss z New Jersey své fanoušky v poslední době řádně zásobuje. Po loňské řadovce "Working On A Dream" a živáku z Londýna jim posílá další album "The Promise". Nejedná se ale o úplnou novinku. Všech jednadvacet písniček, které na dvou discích, respektive na třech vinylech naleznete, pochází z dob nahrávání desky "Darkness On The Edge Of Town", ale na desku se nehodily, protože jsou jakoby na pomezí zmiňované nahrávky a té předchozí, kterou není nic menší než legendární "Born To Run". Mezi dosud nevydanými skladbami si budete moct poslechnout i originální verzi "Because The Night", kterou posléze proslavila Patti Smith. Vedle klasické edice můžete zakoupit i exkluzivní boxset se třemi CD, kde poslední z nich obsahuje "Darkness On The Edge Of Town", a třemi DVD nazvanými "The Promise: The Darkness On The Edge Of Town". Ty obsahují více než šest hodin filmových a více než dvě hodiny zvukových materiálů a dále i zápisník obsahující přesnou kopii Springsteenových originálních záznamů a poznámek z natáčení včetně alternativních textů k písním, nápadů na nové skladby, nahrávacích detailů a osobních poznámek. To samé najdete i na Blu-ray. Řadu dalších informací poskytuje video na Springsteenově webu.


David Koller - Teď a tady (Championship)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

David Koller - Teď a tady
Od poslední desky Davida Kollera uplynuly už čtyři roky a fanoušci možná přestali doufat v další nahrávku. Už v září ale zpěvák avizoval vydání nové desky a svým slovům dostál. Album "Teď a tady" předznamenal pilotní singl "Ty a já", ke kterému vzniklo doslova planoucí video. Jak sám zpěvák prozradil, nové písně na desce jsou velmi osobní. S materiálem vypomohl producent a dirigent Petr Kofroň. Potvrdil, že deska skutečně má hloubku. Album vyšlo digitálně již 9. listopadu prostřednictvím internetového obchodu i-legálně.cz, kde si můžete poslechnout ukázky nových písní. Pokud dáváte přednost klasickým stříbrným kotoučkům, můžete se těšit samozřejmě na booklet a navíc na zpěvákův vlastnoruční podpis.


Annie Lennox - A Christmas Cornucopia (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / vánoční hudba / folk

Annie Lennox - A Christmas Cornucopia
Další zpěvačkou, která se pustila do vánoční tématiky, je Annie Lennox vracející se tak po třech letech s novou deskou. Její nahrávka dostala název "A Christmas Cornucopia" a najdete na ní jedenáct tradičních koled a jednu zcela novou píseň "Universal Child" z pera samotné zpěvačky. Všem se dostalo netradiční, osobité interpretace Annie Lennox, kterou můžete ohodnotit poslechem několika písniček na jejím MySpace.com. Na stejném místě naleznete i videoklip ke "God Rest Ye Merry Gentlemen" a dokument o natáčení desky.


Pink - Greatest Hits... So Far!!! (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Pink - Greatest Hits... So Far!!! (Deluxe edition)
I když si populární zpěvačka Pink chtěla dopřát po nabitém koncertním turné nějaké to volno, nicnedělání jí dlouho nevydrželo. Místo toho vybrala ze svých pěti studiových desek to nejlepší a vložila na jediný kotouček s titulem "Greatest Hits... So Far!!!". Kromě největších hitů čekají na fanoušky tři novinkové songy. Jeden z nich "Raise Your Glass" se stal i pilotním singlem alba. Zpěvačka k němu navíc natočila i videoklip. Další plánovanou ochutnávkou má být rovněž nová skladba "Fuckin' Perfect". Pokud si budete chtít zavzpomínat na slavné kousky Pink jako "Get The Party Started" nebo "Family Portrait", máte na výběr z několika mutací desky. Kromě standardního CD bude k dostání také luxusní edice s bonusovým DVD.


Nelly - 5.0 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / r'n'b / pop

Nelly - 5.0
Americký rapper Nelly se po dvou letech hlásí s novým albem s názvem "5.0", jehož původ hledejte u Fordu Mustang. Pilotním singlem byla vybrána skladba "Just A Dream" a vedle ní najdete na "5.0" ještě dalších jedenáct kousků, které Nelly natočil s řadou producentů a hostů. V první skupině najdete jména jako Dr. Luke, Jim Jonsin, Bangladesh nebo The Runners. V té druhé lidi jako Diddy, DJ Khaled, Akon, Keri Hilson, Yo Gotti, T.I., Chris Brown, T-Pain a opět si zopakoval spolupráci s Kelly Rowland. Jak spolupráce tohoto týmu dopadla, můžete posoudit už dnes díky Nellyho profilu MySpace.com.


Nelly Furtado - The Best Of Nelly Furtado (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / latino pop / urban music

Nelly Furtado - The Best Of Nelly Furtado
Deset let od vydání debutu "Whoa, Nelly!" kanadská zpěvačka Nelly Furtado poprvé rekapituluje. První dekádu své kariéry shrne kompilací se všeříkajícím názvem "The Best Of Nelly Furtado" a kromě známých hitů jako "I’m Like A Bird", "Try", "Forca", "Powerless", "Say It Right" nebo "Maneater" na ni přihodila i tři zbrusu nové písně. Jedna z nich, "Night Is Young", se stala prvním singlem a najdete ji na zpěvaččině MySpace.com. Vedle standardní verze můžete sáhnout i po deluxe edici s bonusovým diskem plným kolaborací zpěvačky s jinými umělci a s několika raritními tracky. Nejnáročnější fanoušci si ale nenechají ujít Super Deluxe Edici rozšířenou o DVD, které bude obsahovat třináct chronologicky řazených videoklipů.


Rihanna - Loud (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b

Rihanna - Loud
Po loňském albu "Rated R" Rihanna moc neváhala a už je zpět s dalším studiovým albem, které by mělo být dravější než předchůdce a především tanečnější. Minimálně to o desce říká sama zpěvačka a nasvědčuje tomu i název alba "Loud". Rihanna se chce novou deskou vrátit ke starší produkci a ke zvuku "Good Girl Gone Bad". To koneckonců naznačuje i první singl "Only Girl (In The World)", který zpěvačka nahrála na své MySpace.com. Producentem nejen tohoto singlu, ale i velké části "Loud" je norský producentský tým Stargate, který s Rihannou spolupracoval i v minulosti, a k nim se přidali The Runners, Polow da Don, Tricky Stewart a další. Ve studiu ji pak doplnili ještě hlasově Eminem, Nicki Minaj a Drake.


Tip týdne

Misha - Ako nikdy predtým (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / jazz

Misha - Ako nikdy predtým
Tři roky po desce "13000Krát" přichází slovenská Misha s dalším albem. Zlatá slavice a držitelka ceny Aurel, která odstartovala kariéru jako vítězka talentové soutěže Coca-Cola Popstar, na novince "Ako nikdy predtým" spojila síly s producentem Opakem z hiphopové skupiny AMO. Jeho vydání avizoval singl "Ako dlho sa to dá", který si můžete poslechnout na zpěvaččině facebooku. Stejně jako ten se většina písní na albu nese v pomalejším tempu. Vedle nových věcí pak deska obsahuje i starší singly "Krídla" a "Budeme alright", kde hostuje Richard Müller. Mezi dalšími spolupracovníky jsou třeba americký rapper Nironic nebo slovenský zpěvák Robo Papp, se kterým Misha natočila společný duet pro muzikál "Príbeh ulice".


Norah Jones - ...Featuring (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / country / alternativní rock

Norah Jones - ...Featuring
Je tomu osm let, co Norah Jones vydala debut "Come Away With Me" a následně pak osmi Grammy a prodejem tohoto alba vstoupila do historie. Jejího talentu a především neopakovatelné barvy hlasu využila celá řada muzikantů napříč žánry. Ve studiu se tak potkala s rockery z Foo Fighters, hiphopovými hvězdami Outkast, Q-Tipem nebo Talibem Kwelim, ikonou černé hudby Rayem Charlesem a jazzmanem Herbiem Hancockem, country zpěvačkou Dolly Parton a mnohými dalšími. Všem těmto je věnována její první kompilace "...Featuring", na níž naleznete celkem osmnáct duetů. Řada z nich pak hraje na jejích oficiálních stránkách.


The Young Gods - Everybody Knows (H'art)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal

The Young Gods - Everybody Knows
Švýcarská formace Young Gods se po třech letech hlásí o slovo s novou studiovou nahrávkou. Nástupce alba "Super Ready/Fragmenté" dostal název "Everybody Knows" a posluchačům přináší deset písní. Produkci novinky obstaral frontman Franz Treichler. Na pomoc zavolal ještě Roliho Mosimanna, který je známý jako bubeník a elektronický hudebník. Spolupracoval také s kapelami jako New Order nebo Celtic Frost. Jak se mu povedla kolaborace s Young Gods, můžete sami ohodnotit poslechem ukázek všech písní na stránkách obchodu amazon.de. Naživo budete mít příležitost 15. února v brněnském klubu Fléda, případně o den později v Trutnově na festivalu Jazzinec.


Divadlo Járy Cimrmana - Všech 15 her a texty, na které se nedostalo (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: mluvené slovo

Divadlo Járy Cimrmana - Všech 15 her a texty, na které se nedostalo
Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo Divadlo Járy Cimrmana patnáct divadelních premiér a vzhledem k nedávné smrti Ladislava Smoljaka u tohoto počtu nejspíš i zůstane. Není proto divu, že přichází na pořad dne i kompletní kolekce těchto her ve zvukové podobě. Pod názvem "Všech 15 her a texty, na které se nedostalo" najdete celkem sedmnáct disků. Vedle kompletu her, kde ovšem chybí alternativní podoba kusu "Švestky", byly do kolekce přidány i dva disky, na nichž jsou texty vystříhané z původních nahrávek, které se celé na původní CD kvůli stopáži nevešly. Dalším bonusem je i brožura "Dějiny DJC v datech" autora Davida Smoljaka.


Různí - Crossroads Guitar Festival 2010 (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / blues / alternativní rock

Různí - Crossroads Guitar Festival 2010
Jednou za tři roky pozve Eric Clapton své kolegy kytaristy na festival Crossroads Guitar Festival, jehož název vypovídá o všem. Ten letošní třetí ročník se konal v červnu v Bridgeview nedaleko Chicaga, v Illinois a nyní se k fanouškům kytary dostává záznam z něj. Pod názvem "Crossroads Guitar Festival 2010" si můžete pořídit dvě DVD nebo Blu-ray a vedle Erica Claptona uvidíte dále ZZ Top, Steva Winwooda, B.B. Kinga, Jeffa Becka, Vince Gilla, Sheryl Crow, Buddyho Guye, Johna Mayera a mnoho dalších. Do té doby se můžete ladit trailerem na YouTube.com.


Jay-Z - The Hits Collection, Vol. 1 (Universal Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Jay-Z - The Hits Collection, Vol. 1
Jeden z nejúspěšnějších hiphopových umělců, desetinásobný držitel Grammy Jay-Z se rozhodl letos zrekapitulovat svoji dlouholetou kariérou a především tu hitovou, o čemž napovídá i název kompilace - "The Hits Collection, Vol. 1". Stejně jako v případě jeho kolegů i u Jay Zho můžete volit mezi standardní jednodiskovou edicí se čtrnácti skladbami včetně posledního megahitu s Alicií Keys "Empire State Of Mind" a mezi dvoudiskovou deluxe verzí s pěti nevydanými skladbami navíc.


Dále vychází:

Alkehol - Pojďme se napít (EMI)
Bryan Ferry - Olympia (vinyl) (EMI)
Colonia - Gold Edition (EMI)
Dáda Patrasová - Vánoce s Dádou (Supraphon)
Deep Purple - Knocking At Your/Slidepack (Universal)
Čechomor - Pověsti moravských, českých a slezských hradů (Komplet) (Supraphon)
Čtyřlístek - 4 příběhy (Popron Music)
Funny Felows - Jaj Zuzka Zuzicka (EMI)
Gwar - Bloody Pit Of Horror (Mystic Production)
Heaven & Hell - Neon Nights (Live At Wacken) (Mystic Production)
Heaven 17 - Penthouse And Pavement (EMI)
Nena - Best Of Nena (Supraphon/Warner Music)
Olympic - Zlatá Edice (Supraphon)
Orden Ogan - Vale (Mystic Production)
Republic - 20 Eves Unnepi Koncert (DVD) (EMI)
Richard Adam - Pop Galerie (Supraphon)
Robert Plant - Band Of Joy (vinyl) (Universal)
Různí - Adventní pohádkový kalendář (Popron Music)
Různí - Annual 2011 (EMI)
Různí - Best Of Dance 4/2010 (Universal)
Různí - Harry Potter - The Deathly Hallows (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Jesus Christ Superstar/2010 (EMI)
Různí - Kuschelklasik/Best Of (EMI)
Různí - Kuschelrock/Love Songs Of 80's (EMI)
Různí - Ľudovky 1 (EMI)
Různí - Super Hity Cz Eteru Ii (EMI)
Různí - Taneční liga best...2010 (Universal)
Různí - The Switch (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Různí - Vánoční album hvězd (Supraphon)
Různí - Vánočnní příběhy a zázraky z bible (Popron Music)
The Ocean - Anthropocentric (Mystic Production)
Tiziano Ferro - Album Collection/Limited (EMI)
United - Best Of 1999-2010 (EMI)
Věra Martinová - Slunci + Zvlaštní způsoby (EMI)
Yvonne Přenosilová - Pop Galerie (Supraphon)
Zona A - Antologia 2010 (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY