P.B.Ch. opustil Wanastowi Vjecy

21.10.2010 18:46 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

P.B.Ch.
© osobnosti.cz
Petr Břetislav Chovanec, jeden ze zakládajících členů Wanastowích Vjecý, opustil kapelu. Tak stojí v prohlášení, které se včera objevilo na oficiálním webu jedné z nejdůležitějších kapel českého mainstreamu 90. let minulého století.

"Přátelé a fanoušci skupiny Wanastowi Vjecy, chceme Vám sdělit, že se P.B.Ch. rozhodl své působení ve Wanastowkách ukončit. P.B.Ch. se chce v budoucnu více zaměřit na své hudební projekty, jako je tvorba filmové hudby apod. P.B.Ch. touto cestou přeje Wanastowým Vjecem, Robertovi, hodně dalších úspěchů," stojí ve stručném prohlášení, vydaném kapelou.

P.B.Ch.. byl pro Wanastowi Vjecy velmi důležitou osobou, prakticky tvořil polovinu kapely a s Robertem Kodymem působil jako nerozlučná dvojice. Pro Wanastowky napsal celou řadu velkých hitů, z těch nejznámějších to jsou třeba skladby "Kouzlo", "Lži, sex & prachy" nebo "Telepatie". Začínal v kapelách SGS, Samson nebo Vanastový věci, s Robertem Kodymem prošel formacemi Pop-el club, Paraple, Omnibus, Bossanova a samozřejmě i Lucie.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY