Audio Jukebox: Nelly Furtado, Robyn, Ke$ha...

18.10.2010 05:00 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Robyn - Indestructible (10/10)
k poslechu na twt.fm nebo pod článkem

Robyn - Indestructible
Třetí pokračování albové série "Body Talk" nadělí zpěvačka Robyn svým fanouškům koncem listopadu. Pilotní singl, elektronická verze balady "Indestructible" z minulé Řeči těla však předčila veškerá očekávání. Hymnická electropopová pecka má vše, co by měl song mít. Smysluplný text, naprosto vybroušenou melodii a náboj. Všechny tyto položky "Indestructible" splňuje na sto deset procent a v mém osobním žebříčku jí stavím na popový song roku. K dokonalosti jí posouvá i zachování smyčcové sekce, která ve spojení se vším elektronickým cvrkotem hraje první ligu. A aby nebylo euforických výroků málo, přidám jeden závěrečný. Tento song je prostě popová fantazie.


Nelly Furtado - Night Is Young (7/10)
k poslechu na oficiálních stránkách zpěvačky

Nelly Furtado - Night Is Young
Nelly Furtado měla letos vydat svou novou studiovku "Lifestyle", ale vydání bylo nakonec odloženo a nahrazeno jiným albem - výběrem největších hitů. Pro Nelly to bude první podobné album, a aby fanoušci nepřišli zkrátka, nahrála pro něj tři nové skladby. Jednou z nich je i "Night Is Young", která zpěvačku posouvá směrem na taneční parket. Bezstarostná a uvolněná skladba unikla na internet dříve jako demo jménem "Free", finální verze je nyní k poslechu na oficiálních stránkách interpretky. Má to však jeden háček. Abyste si mohli skladbu pustit, musíte vlastnit účet na Facebooku. Pokud splníte tuto podmínku a dobrovolně si svůj účet propojíte s oficiální zpěvaččinou aplikací, za odměnu si můžete poslechnout nový singl, ke kterému Nelly v minulých dnech natáčela videoklip.


Nicole Scherzinger - Poison (6/10)
k poslechu na YouTube.com nabo pod článkem

Nicole Scherzinger - Poison
Nicole Scherzinger pouští na čas k ledu svou domovskou skupinu Pussycat Dolls a zkouší to jako sólová zpěvačka. Už zase. Momentálně se věnuje přípravám svého druhého debutu. Zdá se to nelogické? Ne tak docela, její původní debutové album stačilo před lety postupně uniknout celé na internet, a i když se stále dotáčely nové a nové popěvky, k vydání nikdo nedošlo. Reparát ale nejspíš opravdu vyjde, jako ochutnávku nám Nicole servíruje jednohubku "Poison". Tu má na svědomí nikdo menší než RedOne a celkem hutný elektronický podklad jasně deklaruje, jakým směrem se koťátko bude ubírat - stejně jako všichni ostatní v současnosti - k tanečnímu elektropopu. Písnička má nesporný náboj, přestože se z ní pravděpodobně celosvětový hit nestane, své fanoušky si najde určitě.


Indy - Báječný klima feat. Orion a Nicole (5/10)
k poslechu na oficiálním YouTube.com kanálu KMBL nebo pod článkem

KMBL
První informace ohledně projektu KMBL, sólovce Indyho, která vznikala za spolupráce s bubeníkem Clou Radkem Tomáškem, se objevily už na konci zimy následované promo fotografiemi. Nedávno jsme se ale dozvěděli více - na producentských židlích kromě ústřední dvojice usednou stálice české scény - eMeReS, DJ Mike Trafik a aktuálně nejvytíženější producent DJ Wich, Indyho dlouholetý parťák. Jako hosty uslyšíte Oriona, Jamese Colea, LA4, Vladimira 518, Delika a další. A konečně ke koupi bude "KMBL" už v listopadu. Skladba samotná vás donutí oživit vzpomínky na letní měsíce - plážová atmosféra, text o pohodě. Bohužel ji ale sráží nepřesvědčivý výkon Oriona, který v poslední době znatelně nezvládá, také po textové stránce jsem od Indyho čekal víc. Hudební podklad a výkon hostující Nicole jsou spíše průměrné a od toho se taky odvíjí hodnocení. Bohužel to vypadá, že se na tenhle pilotní singl bude točit i videoklip, takže nezbývá než doufat, že zbytek desky bude kvalitou někde jinde. (Ondřej Trhoň)


Ke$ha - We R Who We R (5/10)
k poslechu na YouTube.com nebo pod článkem

Ke$ha - We R Who We R
Nezkrotná (a stoprocentně umělohmotná) popová hvězdička posledních měsíců Ke$ha si chce užít ještě trošku trdlování s albem "Animal". Rozhodla se vydat jeho reedici, nakonec však vydá EP "Cannibal", které bude k mání buďto samostatně, nebo jako součást deluxe edice desky "Animal", podobně jako to udělala Lady Gaga s "The Fame Monster". Úvodním songem se stala taneční "We R Who We R", která však zní, jako by se producenti snažili natočit pokračování hitu "Tik Tok". Neoriginální a naprosto tuctová skladba tak potěší zřejmě jen nejvěrnější posluchače a milovníky přehnaného používání auto-tune.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY