Toxique zahodili sofa, barvy a dospěli

10.10.2010 22:28 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

V rámci pražského Designbloku 2010 proběhl křest druhé desky "Outlet People" kapely Toxique. Koncertu dominoval obrovský skokanský můstek, který sloužil jako dvoupatrové pódium. Kapela nám předvedla zcela nový design, kostýmy, skvěle zpracovanou show a ochutnávku nových songů.

Live: Toxique

místo: Designblok, Praha
datum: 9. října 2010
setlist: Shout, Soul & Shine, Is This Love, Tell Me Why, Lies, Supersonic Girl, Field Lines, What You Say, F* Business, Ring The Bells, Lonely Valentine, Bad Feel, Phosphorus, 4 Guys, Outlet People, Cancel The Dreams, Two Sides, eBay
Fotogalerie

Toxique, Designblok 2010, Praha, 9.10.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Vystajlovaní Toxique na vystajlovaném pódiu mezi vystajlovaným publikem. Takový byl křest desky "Outlet People" na pražském Designbloku. Tato akce nebyla pro křest zvolena náhodou, slovo design na vás totiž křičelo z každého centimetru stage i hlediště, a ti, co přišli v keckách, se nervózně schovávali v rohu. Skupina si nechala zpracovat celý vizuál alba, novou image a kolekci Mojemoje/Toxique designovým studiem. Zmizelo tak jevištní sofa, polštáře, lampy, přeplácané kostýmy či rozverná srdíčka a místo toho dostala kapela ucelený čistý styl. Pódium bylo ve tvaru obřího skokanského můstku a Klára zpívala buď ve spodní části s kapelou, nebo sama nahoře.

Toxique, Designblok 2010, Praha, 9.10.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Show odstartovala singlem "Shout". Kapela začala hrát s maskami ve tvaru černobílého šestiúhelníku, nového poznávacího znaku Toxique. Tyto masky vyfasovali i fanoušci, takže koncert mohl na náhodného kolemjdoucího působit mírně bizarně. Klára Vytisková shodila hřívu se zapletenými motýlky, čelenkami, sponkami a obřími drdoly, ostříhala se nakrátko a učesala si číro a la Janelle Monáe. Dvacetivrstvé pestré kostýmy vyměnila za jednobarevné flitrové overaly se širokými rameny a celá kapela tak nějak zvážněla a dospěla. Klárka se během koncertu ještě několikrát převlékla do sněhobílého, rudého či stříbrného kostýmu s nebezpečně vykrojenými nohavičkami (pozn. - pouze pro dokonalé postavy) a mezi jednotlivými songy si dokonce odpustila různé průpovídky či návody, jak se mají slečny vlnit a kluci tleskat.

Během koncertu bohužel proběhla nepříjemná událost, kdy Klárka dostala z první řady do obličeje pořádnou spršku červeného vína od nějaké vyšinuté fanynky, ale ukázala naprostou profesionalitu a bez pozdvihnutí obočí zpívala dál. Útočnice ani nestihla vyjádřit svůj motiv, zda tolik postrádala plyšová srdíčka, nebo jí Klárka přebrala na základce kluka, či ostříhala barbínu, a už byla vyvedena ze sálu. Na křest se také spousta lidí vůbec nedostala, jelikož organizátoři krátce po začátku z důvodu naplněné kapacity nekompromisně uzavřeli vstupy, a fanouškům tak nezbylo nic jiného než bezmocně funět na sklo. Inu kdo pozdě chodí...

Toxique, Designblok 2010, Praha, 9.10.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Toxique během koncertu představili songy z nové desky i evergreeny z debutu "I Love My Sofa". Celkově ubrali kytar, přidali synťáků a z rozverného dítěte se stali mladou důstojnou kapelou s jasnou vizí a jedinečností na českém trhu. Škoda jen že vždy energická Klárka byla nezvykle strnulá a, popravdě, i ty průpovídky mezi písničkami k ní už neodmyslitelně patří. Nicméně Toxique nám dokázali, že po skvělém a nápaditém debutu jsou schopni vytvořit ještě lepší a nápaditější pokračovaní s kompletně novou image, avšak stejným drivem a tahem na branku. Po křtu desky vyráží kapela na turné po českých a moravských klubech a v prosinci se vrátí zpět na vánoční koncert do Prahy. Pokud jste tedy na této vydesignované akci chyběli, určitě vyrazte na některou ze zastávek této kapely se slibnou budoucností. Sice to bude bez skokanského můstku, Maxima Velčovského či čtyřpatrových ochozů, ale třeba to bude o to větší legrace.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY