Oslavy padesátin bigbítu se blíží

03.10.2010 13:21 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

50 let bigbítu flyer
© facebook interpreta
Již 14. října se pravověrní rockeři mohou těšit na velkou událost. Ten den propukne v pražské O2 Areně oslava k padesátým narozeninám bigbítu, během kterých vystoupí devět slavných formací a jedna kapela-benjamínek.

Bez Olympic, Blue Effect nebo Citronu a Třech sester by jistě česká rocková scéna velmi strádala. Český rock by neměl žádné tradice a kapely jako třeba Nightwork, kteří vystoupí v roli nováčků, by se neměly od koho učit. Alespoň tak nějak shrnuje český bigbít tisková zpráva. "Na české poměry se jedná o naprosto výjimečnou událost. Několik desítek rockerů vystoupí pod jednou střechou O2 Areny a více než čtyři hodiny budou společně s diváky slavit půl století bigbítu v Česku," dodal Jan Tuna, mluvčí společnosti Bestsport a.s., která O2 Arenu provozuje, a dodal: "Fanoušky čeká několik desítek pecek, které psaly dějiny bigbítu u nás. Samozřejmě nebude chybět 'Slunečný hrob' v podání Vladimíra Mišíka, 'Želva' od Olympicu, 'Mám jednu ruku dlouhou' od Buty nebo třeba 'Zelená' od Tří sester."

Koncert začíná v šest hodin večer. Vstupenky v ceně od 590 Kč jsou k dispozici na všech terminálech Sazka nebo na sazkaticket.cz. Bližší informace najdete na stránkách o2arena.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY