Jay-Z odkryje svá tajemství v autorské knize

26.09.2010 11:01 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jay-Z - Decoded (kniha)
© facebook interpreta
Již delší dobu se mluví o nové knize amerického rappera Jay-Zho a podle posledních informací se má publikace dostat na pulty v polovině listopadu. Kniha nazvaná "Decoded" nabídne čtenářům rozbor zpěvákových nejslavnějších písní.

Fanoušci se mohou těšit na podrobný výklad šestatřiceti skladeb, který připravil sám rapper. Hned v úvodu Jay-Z píše: "Když jsem začal pracovat na této knize, řekl jsem editorovi, že musí splňovat tři body. Za prvé musí být jasné, že verše hiphopových písní - a ne jen těch mých - jsou při bližším prozkoumání vlastně básně. Za druhé bych chtěl, aby kniha vypověděla i něco o mé generaci a aby přiblížila prostředí, v jakém jsme se my museli rozhodovat. Za třetí bych rád ukázal, jak hip hop dokáže velmi energickou cestou proměnit zkušenost v celý příběh, ve kterém se může najít každý z nás."

Kromě toho přinese publikace také spoustu ilustrací včetně přebalu, pro který vybral Jay-Z obrázek Andyho Warhola "Roschach". Jak stojí na stránkách Billboard.com, vedle klasické pevné vazby knihy bude k dostání také elektronická verze a interaktivní aplikace pro iPhone a iPad. Poslední z mutací přinese navíc například video.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY