Rush připomenou dvě klasická alba v reedici

10.09.2010 14:14 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Rush - 2112 & Moving Pictures Classic Albums
© facebook interpreta
Rok 2010 jako by přímo vybízel k vydávání oslavných edic nebo reedic starších desek. Do plejády umělců nyní přibude i progresivní rocková formace Rush, která na DVD a Blu-ray připomene dvě ze svých kultovních desek "2112" a "Moving Pictures". "Rush: 2112 & Moving Pictures Classic Albums" se do obchodů dostane 27. září.

Balíček provede fanoušky přípravami obou alb. Diváci se mohou těšit na nové rozhovory s muzikanty a archivní videa. Do komentářů přispěl například také bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins nebo David Fricke, uznávaný žurnalista magazínu Rolling Stone. Set dosahuje téměř dvouhodinové stopáže a jako bonus přináší padesátiminutový materiál, který nikde jinde než na DVD nebo Blu-ray disku nenajdete.

Připomeňme, že deska "2112" vyšla v roce 1976 a Rush se díky ní dočkali obrovského úspěchu v Kanadě a v Americe. Nahrávka "Moving Pictures" se k fanouškům dostala o pět let později (mezitím stihlo trio muzikantů vydat alba "A Farewell To Kings", "Hemispheres" a "Permanent Waves"). Na obou albech, ke kterým se váže chystaný balíček, se podílel producent Terry Brown, jenž kromě Rush úzce spolupracuje ještě s formací Cutting Crew.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY