Jerry Lee Lewis si na novinku pozval samá zvučná jména

02.09.2010 12:32 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jerry Lee Lewis
© contactmusic.com
Slavný pianista Jerry Lee Lewis vydává po albu plném duetů "Last Man Standing" zbrusu nový počin. Jeho další nahrávka, plná velkých kolaborací, nese titul "Mean Old Man" a na pultech se objeví 6. září.

Název novinky, na které spolupracovali umělci jako Eric Clapton, Keith Richards nebo Willie Nelson, v žádném případě nenaráží na samotného Jerryho Lee Lewise. Letos totiž oslaví pětasedmdesát let. "Se mnou to nemá absolutně nic společného," řekl pianista v rozhovoru pro Billboard.com. "Jmenuje se to podle úvodní skladby alba, na které se podílel Kris Kristofferson. Když jsem ji slyšel, napadlo mě, že by se tak mohla jmenovat celá nahrávka," dodal.

Kromě uznávaných hvězd se na placce podílejí i mladší umělci - pro příklad jmenujme Johna Mayera a Sheryl Crow. K výběru spolupracujících osobností Jerryho dcera Phoebe prozradila: "Jsou to všechno lidé, kteří otce uznávají a vyloženě chtěli být součástí jeho nové nahrávky. Jen to, že do skladeb vnesli něco svého, je obrovské plus."

Tracklist "Mean Old Man" přinese ve standardní edici deset písní, jejichž názvy Jerry Lee Lewis zatím tají. K dostání bude také luxusní verze o osmnácti skladbách, jež přinese navíc kolaborace se Shelby Lynne a Gillian Welch.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY