Ne-Yovy příšery táhnou Británií

08.08.2010 21:31 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Americký sympaťák Ne-Yo má v Británii zajímavou bilanci. Dobyl potřetí v kariéře number one a potřetí je to také debutující singl z nadcházející desky. Song odkazující na tvorbu Michaela Jacksona je ale slabší než ostatní jeho tvorba. Novinka je na místě nejvyšším i v albech, patří Arcade Fire.
Ne-Yo - Beautiful Monster
© facebook interpreta
Je to bída, dámy a pánové. Další týden bez výraznějších změn. Celou tu prekérní situaci zachraňuje alespoň novinka na čísle nejvyšším. Usadil se tam Ne-Yo, můj favorit. Průser je v tom, že tenhle zpěvák zní tak nějak stejně a singl "Beautiful Monster" mi příliš připomíná dva roky starou záležitost "Closer". Škoda, doufám, že zbytek chystané placky "Libra Scale" mě bude bavit více. Aktuální number one můžete čeknout i v dnešním videotipu.

Nabušenec Flo Rida se za pomoci Davida Guetty posunul o tři příčky výše až na postříbřenou šprušli. Třetí je tucanda letošního léta Yolanda Be Cool "We No Speak Americano". Minulá jednička stejně rychle, jak se vyhoupla do čela, spadla dolů, domovem jí je až páté místo. Další novinka na nás mává z jedenáctky. Na svědomí ji má švédsko-britská trojice chlápků, kteří si pro svou uměleckou dráhu zvolili jméno The Hoosiers. Jejich song "Choices" patří k těm příjemnějším věcem, sice drobátko vyměkli, ale hitovky umějí pořád psát slušné.

Velice zajímavý drum and bassový song "Gold Dust" s nádechem ulice se prodral na čtyřiadvacítku. Sesmolil ho DJ Fresh. Upřímně si myslím, že tomuhle výtvoru by slušelo vyšší umístění. Škatulka průser dneska patří zaslouženě Marině And The Diamonds. Singl "Oh No!" debutuje v prvním týdnu až na osmatřicítce. Marině se zatím podařilo urvat nejlépe dvanáctku na počátku února, od té doby živoří se slabými umístěními. Třeba přijde zmrtvýchvstání, jak se to loni povedlo Florence And The Machine.

    Top 10 - singly:
  1. N Ne-Yo - Beautiful Monster
  2. Flo Rida (feat. David Guetta) - Club Can’t Handle Me
  3. Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
  4. Eminem (feat. Rihanna) - Love The Way You Lie
  5. The Wanted - All Time Low
  6. ▼ Travie McCoy (feat. Bruno Mars) - Billionaire
  7. B.o.B. (feat. Hayley Williams) - Airplanes
  8. Eliza Doolittle - Pack Up
  9. Swedish House Mafia (feat. Pharrell Williams) - One (Your Name)
  10. Katy Perry (feat. Snoop Dogg) - California Gurls

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Arcade Fire - The Suburbs
© facebook interpreta
No vida! Eminem poražen! Sejmuli ho dle očekávání kanadští Arcade Fire, kteří svůj velechválený počin "The Suburbs" natáčeli právě na území svého rodného města Montrealu a také New Yorku. Tleskáme, ale poněkud už unaveně i Paolovi Nutinimu a Michaelovi Bublému, kteří své placky "Sunny Side Up" a "Crazy Love" dokážou držet v první desítce s menšími odmlkami i po dobu šedesáti a čtyřiceti dvou týdnů. Neuvěřitelné. Stejně neuvěřitelný je posun Palomy Faith o šestadvacet příček kupředu až na velice slušnou patnáctku, což je pro Palomu mimo debutového týdne, kdy byla na devítce, její nejlepší britské umístění. Proč najednou takový skok, je mi zatím záhadou.

Muzikant, skladatel a producent skrývající se pod přezdívkou Chicane vydal po třech letech sólovou desku. Ta měla vyjít už loni, ale singl vůbec nezapadl do playlistů rádií, a tak se kotouč dočkal odkladu. Dopadlo to ale asi stejně mizerně, jako kdyby deska vyšla před rokem. Je z toho až pětatřicítka.

    Top 10 - alba:
  1. N Arcade Fire - The Suburbs
  2. Eminem - Recovery
  3. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  4. Eliza Doolittle - Eliza Doolittle
  5. Tom Jones - Praise & Blame
  6. Lady Gaga - The Fame/Monster
  7. Michael Bublé - Crazy Love
  8. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  9. Mumford & Sons - Sigh No More
  10. ▲ Jason DeRulo - Jason DeRulo

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY