Xindl X se prokousal na desítku

04.08.2010 19:13 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

I uprostřed festivalové sezóny zní z éteru muzika a prodávají se desky. Aktuální výsledky však naznačují, že přece jenom vládne oddechový čas. Novinek pomálu, změny pořadí kosmetické. Snad potěší alespoň český zástupce v první desítce nejhranějších skladeb. Pokud ne, je v záloze ještě jeden brutální videoklip.
Stromae - Alors On Danse
© facebook interpreta
RÁDIA - Po sedmi dnech se do čela vrátil song "Alors On Danse", který si tak vyměnil pozici s hitem "Radio". Lady Gaga zůstává třetí. O jeden flek si polepšil čtvrtý Adam Lambert a jako jediný z minulé pětice nováčků v Top10 stoupal i K'naan, a to z desítky na pětku. Kdo naopak z první desítky vypadl, jsou Roll Deep. "Good Times" vyměnily devítku za jedenáctku. Tím pádem mezi elitou zbylo jedno místo prázdné. A po dlouhé době ho zabral domácí zástupce - Xindl X v duetu s Olgou Lounovou. "Láska v housce" je desátá.

Pecek, které výrazně zabodovaly, příliš není. Navíc ve většině případů stejně nedosáhly na svá nejlepší umístění. Jako například DJ Tiësto s Nelly Furtado, kteří sice zvedli laťku o úctyhodných šedesát jedna čísel, ale "Who Wants To Be Alone" byla nejlépe dvanáctá, zatímco aktuálně má třicet sedmičku. Další dva případy mají společné, že se na ně po vstupu do hitparády zapomnělo. Vypadly, a pak se vrátily a postupně vyšplhaly na vcelku vysoké posty. "Kickstarts" od Example na dvaadvacítku a "I Miss You" od Lip/John Puzzle Feat Criss T na dvacet osmičku. Druhá padesátka je podobnými comebacky zásobena ještě o něco lépe.

Z minulých novinek se dařilo songu "Airplanes", polepšil si o dvanáct příček na jedenatřicítku. Jeden flek k dobru má Jay Diesel. "Moje Ex" to dotáhla na čtyřicet sedmičku. Zbytek novinek už tolik štěstí neměl a popadal, kam se dalo. Tentokrát jsou k mání pouze dva čerstvé kousky. Na padesátce startuje Dan Balan s "Chica Bomb" a na stovce Drake s "Find Your Love".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Stromae - Alors On Danse
  2. Get Far - Radio
  3. Lady Gaga - Alejandro
  4. Adam Lambert - Whataya Want From Me
  5. ↑ K'naan - Wavin' Flag
  6. Edward Maya - Stereo Love
  7. Yolanda Be Cool & DCUP - We No Speak Americano
  8. Rihanna - Te Amo
  9. Katy Perry - California Gurls
  10. Xindl X feat. Olga Lounová - Láska v housce

Top 100 RÁDIO 30/2010 - novinky:
50. Dan Balan - Chica Bomb
100. Drake - Find Your Love

Richard Müller - Už
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Do deseti nejprodávanějších alb tentokrát žádná novinka nezasáhla. Přesto se tam vklínila tři alba, která ještě před sedmi dny zůstávala těsně pod ní. Jsou to Radůza s "Miluju vás" na šestce, "Taneční liga 122" na osmičce a deváté "Hot Summer Hits 2010". Celému žebříčku pak i nadále vévodí Richard Müller následován Martinem Chodúrem. Tokio Hotel utekli z bronzu až na třicet sedmičku, a tak zbyla medaile i na Ozzyho Osbourna. Minule šestý Sting skončil jedenáctý, Kabát se poroučel z osmičky na sedmnáctku.

Bok po boku spolu už druhým týdnem stoupají Karel a Karel. Předešlé osmnácté a devatenácté místo vyměnili za třináctku a čtrnáctku. Lépe je na tom výběrovka "Když jsem já byl ještě kluk", stínují ji "Lidovky mého srdce". První ze dvou novinek to dotáhla na dvacítku. Pavel Šporcl a jeho nástroj se tentokrát zaměřili na domácí ethno a vznikla z toho deska "Gipsy Way". Druhá novinka se jmenuje "100 Miles From Memphis". Stojí si za ní Sheryl Crow, která zde mimo jiné spojila své síly s Justinem Timberlakem, aby společně přezpívali hit z konce osmdesátých let "Sign Your Name". Tak uvidíme, jak to zabere.

Top 10 - prodejnost:
  1. Richard Müller - Už
  2. Martin Chodúr - Let's Celebrate
  3. Ozzy Osbourne - Scream
  4. Michal David - 50
  5. Jana Kirschner - Krajina rovina
  6. Radůza - Miluju vás
  7. Petr Muk - V bludišti dnů
  8. ↑ Různí - Taneční liga 122
  9. ↑ Různí - Hot Summer Hits 2010
  10. Kylie Minogue - Aphrodite

Top 50 Prodejní - novinky:
20. Pavel Šporcl - Gipsy Way
46. Sheryl Crow - 100 Miles From Memphis.

Videoklip týdne: Example - "Kickstarts" Bar9 Remix (režie: Dustin Shepard & Richie Thomassen)

Kdo zná popově neškodný videoklip k originální verzi této pecky, bude z následujících obrázků možná trochu v rozpacích. Nestává se příliš často, aby remixy získávaly své vlastní klipy, ale v tomto případě se tak stalo a vznikl vcelku kontroverzní počin, kde se násilím rozhodně nešetří. Udělejte si pohodu, dejte se do letní rozesmáté nálady. Však ono vás to brzo přejde. "Kickstarts" je dvaadvacátou nejhranější skladbou v domácím éteru.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 30. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY