Apocalyptica se na novince nechala inspirovat svou minulostí

23.07.2010 10:08 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Apocalyptica - 7th Symphony
© facebook interpreta
Finští cellisté z kapely Apocalyptica vydávají 23. srpna novou desku "7th Symphony" a kvartet muzikantů nyní prozradil, kde hledal inspiraci. Pro nápady sáhli muzikanti přímo do vlastní diskografie a konkrétně se zaposlouchali do nahrávky "Cult". Kromě stálých fanoušků by chtěli zaujmout i nové posluchače.

Se zdrojem nápadů pro očekávanou a v pořadí sedmou placku se pochlubil Paavo Lotjonen v rozhovoru pro Billboard.com. "Řekl bych, že 'Cult' je opravdu neobyčejná deska a při tvorbě nových písní jsme chtěli docílit něčeho podobného. Snažili jsme se dostat ke stejným pocitům - k něčemu novému a chrabrému," dodal cellista. Se smíchem ještě prozradil, že jednu z novinkových skladeb "Beautiful" nahráli všichni členové Apocalyptiky ve studiu jen v Adamově rouše.

"7th Symphony" přinese dvanáct songů s hosty jako Gavinem Rossdalem nebo Davem Lombardem. Názvy všech songů vypadají takto: At The Gates Of Manala, End Of Me, Not Strong Enough, 2010, Through Paris In A Sportscar, Beautiful, Broken Pieces, On The Rooftop With Quasimodo, Bring Them To Light, Sacra, Rage Of Poseidon, The Shadow Of Venus.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY