Spojení Hayley Williams a B.o.B. drtí hitparády

18.07.2010 21:37 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Dvojice, která má hudebně společného tolik jako pes s kočkou, vládne hudebnímu světu. Tvář a hlas Paramore Hayley Williams a objev B.o.B. spojili své síly tak, že si z toho všichni sedli na pozadí. Jejich hit "Airplanes" tak sesadil hezouny JLS ve druhém týdnu až na potupnou sedmičku.
B.o.B - Airplanes
© facebook interpreta
On je hiphopper, ona rockerka. On je černej, ona bílá. On je pohodovej týpek, ona rapl. On zarapoval, ona zazpívala. Oba se zaradovali. Singl "Airplanes" spojil dva různé typy zpěváků - Hayley Williams a B.o.B. - a teď sklízí úspěchy po celém světě. Po sedmi týdnech v Británii se dostal i tam na jedničku, a to je jeho oficiální datum vydání naplánováno až na 9. srpen. Klidná, melodická a příjemná písnička může aspirovat na jeden z možných hitů letošního roku. Mimochodem náš dnešní videotip.

Dvojka je taneční záležitost Yolanda Be Cool. Britové tradičně na jednoduché, přihlouplé popěvky letí, dost možná pokoří i nejvyšší pozici. Trojku okupuje Eminem s Rihannou, kteří slaví už celosvětové úspěchy, aniž by byl k songu "Love The Way You Lie" natočený videoklip. Před kamery půjde dvojice až během následujícího týdne. Nejvyšší novinku obstaraly děti MySpace Lily Allen a Professor Green. Song postavený na samplu pomalu zlidovělé "Just Be Good To Me" od The SOS Band svou jednoduchostí a vtíravostí možná brzy "potěší" i naše uši. To se asi nepovede Marku Ronsonovi, jehož tvorbě naše republika není zcela nakloněna. Song "Bang Bang Bang", kterému předcházel důmyslný videoklip, bere šestku.

Zbytek čtyřicítky byl na novinky skoupý. Šestadvacítka představuje M.I.A., která se zřejmě rozhodla na nás mluvit v šifrách za album pojmenované "// / Y /" si razí cestičku do hitparád se singlem "XXXO". Kreativita inu nezná mezí. Už čtvrtý song z devítipísňového alba vydává Jason DeRülo. Track "What If" se zatím kření na čtyřicítce.

    Top 10 - singly:
  1. B.o.B. (feat. Hayley Williams) - Airplanes
  2. ▲ Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
  3. Eminem (feat. Rihanna) - Love The Way You Lie
  4. Katy Perry (feat. Snoop Dogg) - California Gurls
  5. N Professor Green (feat. Lily Allen) - Just Be Good To Green
  6. N Mark Ronson - Bang Bang Bang
  7. JLS - The Club Is Alive
  8. Eliza Doolittle - Pack Up
  9. Enrique Iglesias (feat. Pitbull) - I Like It
  10. 3OH!3 (feat. Kesha) - My First Kiss

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
Eminem se vrátil po týdnu zpět na jedničku. Svůj díl na tom má samozřejmě aktuální singl s Rihannou, ale i starší, ale pořád aktuální singl "Not Afraid". Zotavený Em je zkrátka pro lidi lákávější než Em páchající recidivu z roku 2009. Na dvojku spadla Kylie, která se minulou jedničkou zapsala do historických análů pořádně silným a nesmazatelným písmem. Je to totiž jediná žena v historii, která měla na prvním místě v Británii desku ve čtyřech po sobě jdoucích dekádách. Smekáme.

Bronzový stupínek ukrývá nejvyšší novinku tohoto týdne. Dvaadvacetiletou londýnskou písničkářku Elizu Doolittle. Bývalou dětskou filmovou hvězdu, která během letošního léta několikrát vystoupila po boku Jamieho Culluma. Eliza má ale pro zmlsané posluchače jednu velkou vadu: od obalu desky až po hudbu je zatím vším, co už tady bylo, ale je mladá, kdo ví, čeho se od ní ještě dočkáme. Další novinkou v desítce jsou na osmičce chlápci s poetickým názvem Bombay Bicycle Club. Ti atakují hitparády s novou nahrávkou přesně po roce od té první. Počin "Flaws" je od dlouze nazvaného debutu o třicet osm pozic úspěšnější.

Svou šestou a kritiky ceněnou desku světu představili před sedmi dny i The Coral, tady je to bohužel malý ústup ze slávy. Placka jako první v jejich kariéře nepokořila hranice top desítky a zůstala na šestnáctce. Tired Pony, to je další z řady super projektů super úspěšných muzikantů. Tedy konkrétně frontmana Snow Patrol, bubeníka Belle & Sebastian, producenta Jacknifea Leeho nebo kytaristy R.E.M. Petera Bucka. Jejich "The Place We Ran From" je sedmnácté.

Ze své nejlepší pozice se může těšit kontroverzní a excentrická M.I.A. Jednadvacítka je možná zklamání pro fanoušky, pro rapperku ale po osmadevadesátce a devětatřicítce solidní úspěch. Devátá řadovka Korn, která vyšla tak nějak v tichosti, debutuje na třiadvacítce. Spojení Dangera Mouse a Sparklehorse nakonec na dvaatřicítce.

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - Recovery
  2. Kylie Minogue - Aphrodite
  3. N Eliza Doolittle - Eliza Doolittle
  4. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  5. Lady Gaga - The Fame/Monster
  6. Mumford & Sons - Sigh No More
  7. Alicia Keys - The Element Of Freedom
  8. N Bombay Bicycle Club - Flaws
  9. Scissor Sisters - Night Work
  10. Oasis - Time Flies 1994-2009

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY