Nové desky pro 29. týden

18.07.2010 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Obávaná okurková sezóna už dorazila i do vydavatelství. Musíme vzít za vděk jen hrstkou novinek, v níž ale doslova září Sheryl Crow v soulovém duchu. Seznámíme se s Professorem Greenem, gospelem překvapí "máma punku" Nina Hagen a příznivce tvrdších žánrů zaujmou City Of Fire složení z členů Fear Factory.
Pokud se v pondělí 19. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sheryl Crow - 100 Miles From Memphis (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / soul

Sheryl Crow - 100 Miles From Memphis
Zlatá éra Motownu už několik let láká řadu umělců. Tentokrát volání starého dobrého soulu neodolala americká zpěvačka Sheryl Crow, která se tak vrací po více než dvouleté pauze s novým studiovým albem. Deska, která přinese dvanáct nových písní, se jmenuje "100 Miles From Memphis" a pro Sheryl Crow ji produkovalo duo Doyle Bramhall II a Justin Stanley. Vznik alba měl poměrně velký spád. Sheryl a členové její nové doprovodné kapely totiž nejprve během dne skládali a nahrávali hudbu a následně zpěvačka večer ke skladbám vymýšlela texty. Už z toho plyne, že se zlatou érou soulu spíše inspirovala, než aby prostě přebírala osvědčené věci. Vedle desítky autorských písní tu ale najdeme dvě coververze. První je původně velký hit Terence Trent D’arbyho "Sign Your Name", kde v nové verzi Sheryl sekunduje překvapivý host Justin Timberlake. V druhé předělávce Sheryl využila příležitost a složila dík Michaelu Jacksonovi, s nímž před lety objela svět jako doprovodná zpěvačka na jeho Bad Tour. Pro tento účel zvolila klasiku "I Want You Back" od The Jackson 5. Mezi hosty alba vedle Timberlakea dále najdeme ještě i Keitha Richardse z Rolling Stones nebo amerického muzikanta, jenž si říká Citizen Cope. Komplexní pohled na novinku nabízí internetový obchod Amazon.com.


Nina Hagen - Personal Jesus (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gospel / hillbilly / americana

Nina Hagen - Personal Jesus
Fanoušci německé punkrockové zpěvačky Niny Hagen budou jejím novým albem možná lehce překvapení, ačkoli poté, co si tahle "máma punku" střihla album s big bandem, je už možná jen tak něco z míry nevyvede. Tentokrát se zaměřila na svou objevenou víru v boha a na desce s názvem "Personal Jesus" se věnuje stylu, který má k němu nejblíže - gospelu. K němu navíc přidává i americanu a rané country úzce hraničící s hillbilly. Deska navíc dostala jméno po někdejším hitu Depeche Mode, který na ni také přezpívala. Když se zaposloucháte do ukázek ostatních písniček, které najdete na speciálním webu, zjistíte, že její hrubý hlas se se zmíněnými styly vůbec nepere, spíše naopak. Dodejme jen, že zpěvačka by měla nové album představit naživo i českým fanouškům 23. září v pražském sále KC Vltavská.


City Of Fire - City Of Fire (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metalcore

City Of Fire - City Of Fire
Nová kapela City Of Fire stojí na členech formace Fear Factory, tedy konkrétně na zpěvákovi Burtonu C. Bellovi a baskytaristovi Byronu Stroudovi. Společně s kytaristy Terrym "Sho" Murrayem a Ianem Whitem a bubeníkem Bobem Wagnerem se dali dohromady v červenci loňského roku a hned začali pracovat na debutu. Stejnojmennou nahrávkou vzdávají hold svému rodnému Vancouveru, kde také všechny písně nahráli. Celkem vzniklo čtrnáct songů včetně dvou předělávek "Rain" od The Cult a "Children Of The Revolution" z dílny T-Rex. Některé z nich najdete k poslechu na MySpace.com profilu formace.


Professor Green - Alive Til I'm Dead (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap

Professor Green - Alive Til I'm Dead
Ve Velké Británii se v poslední době líhne poměrně dost interpretů s velkým potenciálem zaujmout i za Atlantikem. Jedním z nich je aktuálně i rapper Professor Green se svým debutovým albem "Alive Til I'm Dead". Stephen Manderson, jak zní jeho pravé jméno, ovšem není na hudební scéně žádným nováčkem. Už před čtyřmi roky vydal dvě EP a v roce 2008 vyhrál rap turnaj na MySpace.com. Rapper, jehož projev poměrně dost připomíná Eminema, si na desku přitáhl řadu hostů, kde se to skví takovými jmény jako Lily Allen, Emeli Sandé, Labirinth, Example či Fink. Professor Green houfně využívá samplů, což potvrzují i ukázky v internetovém obchodě Amazon.co.uk. Koneckonců jeho první singl "I Need You Tonight" přímo odkazuje na někdejší hit australských INXS.


Jettblack - Get Your Hands Dirty (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock / heavy metal

Jettblack - Get Your Hands Dirty
Pokud vám chybí na rockové scéně trocha toho glam stylu, debut formace Jettblack vás jistě potěší. Muzikanti totiž ctí tradice rocku a metalu z osmdesátých let, a v jejich tvorbě tak najdete vliv kapel jako Mötley Crüe, Van Halen a možná taky Extreme. Nenechte se ale zmást prvoplánovou image a poslechněte si pilotní a stejnojmenný singl. Společně s příslušným videoklipem ho najdete na MySpace.com kapely.


Jonas Brothers - Jonas L.A (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / teen-rock

Jonas Brothers - Jonas L.A
Jonas Brothers jsou velmi činorodá kapela. Zatímco společně s Demi Lovato chystají velké americké turné, které zasáhne jak jižní, tak i severní část kontinentu, natáčí druhou řadu úspěšného seriálu "Jonas L.A." a ještě k němu přidají i nové, stejnojmenné album. Jedná se tedy o jakýsi soundtrack s třinácti novinkami, které zaznějí právě ve zmíněné druhé sérii "Jonas L.A.". Kdo si koupí CD, získá přes něj i přístup k dalšímu materiálu na webu, kde bude ke slyšení akustická verze songu "Critical", k vidění početná skupina videoklipů a fanynky pak jistě potěší i texty k celému albu. V internetovém obchodě Amazon.com naleznete krátké upoutávkové video a ukázky všech písniček.


Divinity - The Singularity (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal / thrash metal

Divinity - The Singularity
Extrémní metalová formace Divinity představila svou debutovou nahrávku "The Singularity" jinde ve světě už v loňském roce, nicméně k nám se deska dostává až teď. Metalovým fanouškům přináší melodické linky s growlovým zpěvem, občas protkané děsivými výkřiky a překvapivými rytmickými zvraty. Po textové stránce si devítka písní zakládá na dnešní konzumní době a také na boji lidí proti nejvyspělejší technologii. Sami se můžete přesvědčit poslechem nových songů na MySpace.com Divinity.


Dále vychází:

Demonic Resurrection - The Return To Darkness (Mystic Production)
Entwine - Rough N' Stripped (Mystic Production)
Helstar - Rising From The Grave (Mystic Production)
Honza Hlaváček - Vorgle (EMI)
Charon - A-Sides, B-Sides & Suicides (Mystic Production)
John Debney - Iron Man 2 (soundtrack) (Sony Music)
Malignant Tumour - Earthshaker (Mystic Production)
Primordial - Spirit The Earth Aflame (Reedice) (Mystic Production)
Různí - Taneční liga 122 (Universal)
Triumfall - Antithesis Of All Flesh (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY