Rebelové a Roxette vedou české hitparády

21.04.2001 10:13 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pokud vás zajímá, jaká alba jsou v České republice nejprodávanější a jaké skladby nejhranější, zde je to pravé místo, kde se to dozvíte. Odkazy v článku vedou na recenze oněch alb.

Rebelové
© Supraphon
V žebříčku prodávanosti alb se už poněkolikáté drží na špici soundtrack k filmu "Rebelové", což dokazuje, že připomenutí velkých hitů šedesátých let je pro mnoho lidí skutečně přitažlivé. Druhá příčka ovšem přináší novinku, skladatelská dvojice Petr Hapka a Michal Horáček se se svým novým albem "Mohlo by tu být i líp" vyšplhali okamžitě po vydání právě na dvojku. O příčku dolů na trojku sestoupil Martin Maxa a jeho album "C'est la vie". To Děda Mládek Illegal Band si naopak se svou deskou o dvě příčky polepšil a nyní se tak vyhřívá na čtvrtém místě. První pětku uzavírá nové album skupiny Rammstein "Mutter", které na stejné pozici minulý týden debutovalo. V Top 40 nejprodávanějších alb se tebto týden objevila už jen jedna další novinka a sice společné album Ládi Křížka a skupiny Citron s názvem "Síla návratů", které debutovalo na 17. pozici. Zajímavý je ještě pokles nové desky Roxette "Room Service", která minule debutovala na čtyřce a nyní sestoupila až na čtrnáctku.

Roxette - Room Service
© facebook interpreta
Právě Roxette ale už druhý týden po sobě vedou se svým singlem "Centre Of The Heart" českou rádiovou hitparádu. Ani na dalších místěch první pětky se toho moc nezměnilo. Na dvojku si o dvě příčky popolezli Chinaski s písničkou "Drobná Paralela", na třetím místě zůstaly německé No Angels s hitem "Daylight In Your Eyes", na čtyřku se o dvě příčky posunul Ricky Martin a Christina Aguilera s písničkou "Nobody Wants To Be Lonely" a na pětce se stále drží irská skupina The Corss s "Give Me A Reason". Kromě novinek je obdivuhodný postup Ronana Keatinga s "Lovin' Each Day", který se z minulé 48. příčky vyšplhal až na 8. Nejvyšší novinkou je na 20. pozici "Imitation Of Life" R.E.M., dále se mezi novinkami objevili Petr Hapka a Jana Kirschner se skladbou "Bude mi lehká zem" na 23. místě, Helena Vondráčková s "Vodopádem" na 26., Anna K. se "Stačí, když se díváš" na 28., Bee Gees s "This Is Where I Came In" na 35., Pavol Habera s "Boli sme raz milovaní" na 43. a HaHa s "Neříkej" na 47 místě..

Kompletní hitparády Top 40 prodeje alb a Top 50 hranosti na českých rádiích najdete na webu IFPI.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY