Není se čeho bát

30.06.2010 21:05 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Chodúr a Stromae na prvním místě. Jedinou novinkou v éteru je "Neutron Star Collision" od Muse. Prodejny hlásí osm čerstvých alb. Největším bojovníkem za uplynulých sedm dní se stal v obou žebříčcích Eminem. Srovnávací Top 10 Slovenska. Hitparádovým videoklipem týdne je "Even Though" a Morcheeba.
Stromae - Alors On Danse
© facebook interpreta
RÁDIA - Střídání na prvním místě nás vrací o dva týdny zpátky. Tehdy i teď zvítězil song "Alors On Danse". Stromae za něj v Německu dostal platinovou desku, která náleží všem nahrávkám s prodejem přes tři sta tisíc nosičů, což se vzhledem k velikosti tamního trhu nezdá být až tak vysoké číslo. Započteme-li ovšem klesající celosvětovou prodejnost a fakt, že se jedná pouze o singl, klobouk dolů. Mimochodem u nás je ta hranice v řádu dvou tisíců.

Platinu má i Lady Gaga za "Alejandro". Obdržela ji v Austrálii, kde stačí skoupit sedmdesát tisíc kusů. V Česku je to jediný track, který nově pronikl do první desítky nejhranějších skladeb. Vypadli z ní naopak Train s "Hey, Soul Sister", když se aktuálně zastavili na dvanáctce. Poněkud líný týden na překotné změny pořadí potvrzuje výjimka s číslem osmnáct. Eminem vydal své sedmé album a do světa ho uvedl peckou "Not Afraid". Ještě minule přitom tlela na padesát šestce.

Jedinou novinkou se chlubí Muse. "Neutron Star Collision" pochází ze soundtracku k třetímu pokračování "Stmívání". Film i kapela mají českou premiéru v následujících sedmi dnech. A protože žádný zásadnější údaj už hitparáda nenabízí, mrknem rovnou na tu sousední. Slováci si sice užívají stejného vítěze jako my, ale vedle třetí Lady Gaga je to jediná shoda napříč hranicí. Ze zbylé osmičky hned tři tituly u nás v celé první stovce nenajdete vůbec.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Stromae - Alors On Danse
  2. Timbaland feat. Katy Perry - If We Ever Meet Again
  3. Edward Maya - Stereo Love
  4. ↑ Get Far - Radio
  5. David Guetta feat. Kid Cudi - Memories
  6. Rihanna - Rude Boy
  7. Iyaz - Replay
  8. Adam Lambert - Whataya Want From Me
  9. Owl City - Fireflies
  10. Lady Gaga - Alejandro

Top 100 RÁDIO 25/2010 - novinky:
68. Muse - Neutron Star Collision

Top 10 SR - rádia:
  1. Stromae - Alors On Danse (v ČR 1.)
  2. Katy Perry - California Gurls (17.)
  3. Lady Gaga - Alejandro (10.)
  4. Kelly Rowland - Commander (-)
  5. Enrique Iglesias - I Like It (-)
  6. Kylie Minogue - All The Lovers (34.)
  7. David Guetta feat. Fergie - Getting Over You (26.)
  8. ↑ Dj Tiesto feat. Nelly Furtado - Who Wals To Be Alone (38.)
  9. ↓ K'naan - Wavin' Flag (54.)
  10. Shakira & Freshlyground - Waka Waka (-)

Martin Chodúr - Let's Celebrate
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Minule na rozjezd třetí, ale nyní se už hřeje na výsluní prvního místa. To je debut Martina Chodúra. Nemusí tedy čekat až do padesátky, jak jsem minule v nadsázce nadhodil. Müllera nechal za sebou "Už" teď. Ten bere stříbro, následován "V bludišti dnů" Petra Muka. V prodejní hitparádě není příliš obvyklé, aby se album objevovalo v první desítce i po více než deseti kolech (mimo čehokoliv od Kabátů). "Miluju vás" vyšlo před patnácti týdny, a Radůza s ním přesto aktuálně vystoupala na sedmičku.

Hned za Radůzou se chytla nejúspěšnější novinka uplynulých sedmi dní. "Recovery" má znovu připomenout, zač je toho Eminem, a podle úspěchů prvního singlu je tato mise už napůl splněna. Čerstvou nálož příjemných melodií pro taneční podvečery o páté, při kterých nejedna nožka podupává do rytmu po druhé nožce, přichystali i The Chemical Brothers. Jejich "Further" startuje na jednadvacítce. A po skotačivých rytmech do oázy poklidné melancholie zve Morcheeba. "Blood Like Lemonade" se podává o dvacet míst níž.

Top 10 - prodejnost:
  1. Martin Chodúr - Let's Celebrate
  2. Richard Müller - Už
  3. Petr Muk - V bludišti dnů
  4. Michal David - 50
  5. Ozzy Osbourne - Scream
  6. Kabát - Po čertech velkej koncert +DVD
  7. Radůza - Miluju vás
  8. new Eminem - Recovery
  9. Jana Kirschner - Krajina rovina
  10. Pavel Bobek - Víc nehledám …

Top 50 Prodejní - novinky:
8. Eminem - Recovery
12. Různí - Hot Summer Hits 2010
17. Miley Cyrus - Can't Be Tamed
21. The Chemical Brothers - Further
22. Různí - Stmívání: Zatmění
34. Vlastimil Třešňák - Zeměměřič atd.
41. Morcheeba - Blood Like Lemonade
44. Bruce Springsteen - London Calling: Live In Hyde Park DVD

Videoklip týdne: Morcheeba - "Even Though" (r. Ian Bonhote aka "EMMA")

Dnešní výběr můžete brát i lehce tematicky. Neboť během veder je voda jednou z možností, jak přežít a ještě si trochu užít. Skye si jí užila opravdu do sytosti. Zkušený režisér Ian Bonhote ji nechal odzpívat píseň pod vodou. Vznikla z toho oku lahodící podívaná, která příjemně chladí už svou atmosférou. Pokud máte doma dostatečně hlubokou vanu nebo bazén, stačí barevný světelný filtr a můžete si natočit vlastní verzi. YouTube.com čeká. Jo, a nezapomeňte na ty červený šaty. "Blood Like Lemonade" obsahující singl "Even Though" má v albové hitparádě čtyřicet jedničku.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 25. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY