Novinka Magnetik je plná fantazie

14.06.2010 10:16 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Magnetik - Projektor
© facebook interpreta
Po dvou letech, které uplynuly od vydání poslední nahrávky formace Magnetik "Laudanum", se muzikanti hlásí o slovo s novou nahrávkou. Na albu "Projektor" s podtitulem "Music Is Fantasy" zvou posluchače do říše fantazie. Deska vychází jako příloha časopisu Živel 31. 10. září bude pak k dostání v limitované edici s bonusovými skladbami u labelu X Production.

Na materiálu se poprvé podílela nová členka kapely - mladá multiinstrumentalistka Mitsuko. Díky ní se některé z kompozic proměnily ve skutečné, pozitivní písničky. Analogový a digitální čaroděj a zpěvák Moimir Papalescu ke své práci řekl: "Komponování alba pro mě bylo po masakru spojeném s novinkou Vanessy velmi vítanou změnou. Ve srovnání s 'Ave Agony' je 'Projektor' pravým opakem." Symbolem desky se stal hvězdný Projektor známé značky Karl Zeiss, který se nad kapelou tyčí jako jakési monstrózní kosmické Božstvo.

Zvuk alba je proto ve srovnání s předchozími deskami striktně analogový, neboť se nahrávalo na magnetofonový pás, hlavním nástrojem je klasický Moog. Na vizuální stránce se opět podílel fotograf Václav Jirásek a designér Morten. Naživo si budete moct nové písně poslechnout 23. června v Českých Budějovicích a 7. srpna v Tasově.

Pro úplnost uvádíme a názvy všech skladeb: Chrysanth, The Sun Is Near Me, Burly Elk Song, They Are Coming From Eggs, Onyx (O.N.Y.X.), Projektor Part I - Déjà Vu, Projektor Part II - The Return Of Déjà Vu, Do It Into My Hot Cup, Silver Speaker, Black & White TV - Music From The Respirium, Film Noir, Where Birds Are Silent, Elegy For The Unnecessarily Dead Poets, There´s No Way Back.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY