Futuristický jazzman Bugge Wesseltof ovládne Akropoli

08.06.2010 08:15 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Bugge Wesseltof
© facebook interpreta
Norský experimentátor Bugge Wesseltoft se právem těší zájmu fanoušků. Svůj "postmoderní jazz" přiveze i do Prahy a 16. června vystoupí v rámci cyklu Music Infinity v Paláci Akropolis. Jako support zahraje česká kapela Sato-San To.

Bugge Wesseltoft je mistr v míchání impulsů z klubové scény nebo world music do jazzového jazyka. Slavný skladatel a klavírista založil svou první punkovou skupinu v šestnácti letech, kdy si koupil elektrický syntezátor Prophet-5, na který hraje dodnes. V následujících letech založil vlastní kapelu, kde působí i trumpetista Nils Petter Molvaer a zpěvačka Sidsel Endersen. V roce 1994 zakládá sebevědomě nazvaný projekt New Conception Of Jazz, s nímž překročil hranice jazzové ortodoxie směrem k posledním trendům v klubové hudbě. V roce 2005 ale klavírista oznámil konec projektu. Nyní se soustředí hlavně na sólové aktivity a loňské album "Playig" je toho důkazem.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal, případně přímo v pokladně Paláce Akropolis za 340 Kč (v sítích je cena navýšena o poplatky). Na místě bude lístek stát 390 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY