Kontroverzní video zpěvačky M.I.A. se dočkalo cenzury

03.05.2010 09:12 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

M.I.A.
© myspace.com
Britská rapperka M.I.A. vydala nedávno nový videoklip k songu "Born Free" a vyobrazením genocidy na sebe strhla velkou pozornost. Server YouTube.com, kde se spousta fanoušků na zmiňovaný klip podívala, se po přijetí několika návrhů rozhodl diváky varovat. Každý zájemce tak musí odsouhlasit svou plnoletost.

V devítiminutovém snímku jsou k vidění ozbrojení muži se zbraněmi útočící na bezbranné civilisty se zrzavou barvou vlasů. Klip je velmi realistický a mluvčí portálu YouTube.com k němu řekl: "Na našem serveru jasně zakazujeme videa s obsahem podobným pornografii nebo bezdůvodné násilí. Podle naší firemní politiky je třeba takový materiál vymezit podle věku." Britské vydavatelství zpěvačky M.I.A., která takto zavzpomínala na zabíjení Tamilů na své rodné Srí Lance, se k tomu nijak nevyjádřilo.

Připomeňme, že skladba "Born Free" se nachází na očekávané a zatím bezejmenné nahrávce, která má vyjít 28. června. Autorkou písně je Maya Arulpragasam a podíleli se na ní Diplo, Switch a John Hill s Igorem Cavalerou, který obstaral bicí party. Videoklip režíroval Romain Gavras, jenž dříve spolupracoval také třeba s The Last Shadow Puppets nebo s francouzským duem Justice.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY