Další britská kočka na scéně

25.04.2010 23:22 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Dvougenerační rozdíl je mezi aktuálními čísly jedna. Singly bere osmnáctiletá novicka Diana Vickers, která pobláznila chytlavým hitem "Once" nejen Británii, a alba si pro sebe urvali šedesátníci AC/DC se svou soundtrackovou bestofkou. Vyprášili tak kožich na číslo jedna si brousícímu zuby Paulu Wellerovi.
Diana Vickers - Once
© facebook interpreta
Dlouho jsem se neradovala z čísla jedna jako dneska. Jedna z mých nejoblíbenějších písní posledních dnů, "Once" od sympaťačky Diany Vickers, která jako by z oka vypadla Pixie Lott, dobyla singlový žebříček, a to prosím pouze na základě stahování. Pop-rocková energická záležitost je jedním z mých tajných kandidátů na hit letošního jara, léta... Doufám, že se brzy propracuje i k nám. Bohužel výtečnice Diana Vickers zakázala na svém YouTube Chanellu vkládání, tak prostě bez ukázky. Jen vězte, že aktuální číslo jedna je hodně povedená věc. Docela poslouchatelná je i trojka, neboli dvojka v novinkovém pořadníku. Nizozemská kočka Esmée Denters spojila síly s Chipmunkem a hit byl na světě.

Nejvíc vyvalené bulvy mám ale z aktuálního čísla devět. Tina Tuner a singl "The Best". Singl, který vyšel už před jednadvaceti lety. Myslela jsem si, že je za nenadálým zmrtvýchvstáním seriál "Glee". Není. Může za to údajně Tinin fanclub, který zburcoval své členy k životu, a ti prostě stahovali a nakupovali a už to bylo. Sympatické gesto, jak připomenout tvorbu božské babči. Když už ale byla řeč o "Glee", tak musím představit opět jejich další věci, tentokrát "Gives You Hell" (v originále od The-All American Rejects na čtrnáctce) a na pětatřicítce se trýzní s "Hello" od Lionela Ritchieho. Z pětatřicítky si ale netradičně skočme ještě dopředu na dvacet dvojku, jsou tam 3OH!3.

    Top 10 - singly:
  1. N Diana Vickers - Once
  2. Usher (feat. wil.i.am) - OMG
  3. N Chipmunk (feat. Esmé Denters) - Until You Were Gone
  4. Plan B - She Said
  5. Scouting For Girls - This Ain’t A Love Son
  6. ▼ Professor Green - I Need You Tonight
  7. Kelis - Acapella
  8. Timbaland (feat. Justin Timberlake) - Carry Out
  9. N Tina Turner - The Best
  10. ▼ Selena Gomes & the Scene - Naturally

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

AC/DC - Iron Man 2
© facebook interpreta
Dvě mouchy jednou ranou zabili rockoví staříci AC/DC, kteří vydali soundtrack k filmu "Iron Man 2". Placka ale zároveň může posloužit jako bestofka. Divoké sny z desky mohou mít snad jen milovníci de luxe edicí, kteří si tak můžou k dobru přihnat i DVD, jinak neurazí nenadchne. Přesto tento týden britské number one. AC/DC tak nakopali zadek chlapíkovi, který už třikrát dosáhl zlata. Paul Weller se tentokrát musí spokojit s dvojkou. Útěchou mu může být fakt, že stejně jako předchozí alba i jeho jubilejní desátá studiová nahrávka "Wake Up The Nation" dosáhla Top 10.

Další novinka v top desítce je hned na čtyřce, vklíněná mezi Wellera a minulého vítěze Plan B. A je to opět retro. Nebo spíš, abych nebyla drzá, pán v letech, který pamatuje věci, co já ne. Meat Loaf, tenhle borec pozval na svou jedenáctou řadovku k producentskému pultíku Roba Cavalla, chlapíka, co stojí za Green Day. Ví někdo, jestli i Meat Loaf teď zní svěže a mladě? Poslední novinka mezi elitou je hořká. Hořká ale jen pro samotnou umístěnou Kate Nash, která před třemi lety s "Made Of Bricks" brala gold echt gold. Infantilní název "My Best Friend Is You" prostě na kupující nezabral.

Na dvanáctce je novinkový popíček od Seleny Gomez a the Scene. A docela poslouchatelný popíček! Sice víc pro pro girls než pro boys, ale i my holky si potřebujeme na něco privátně trsnout. Dvacítka je pozice pro James, kteří se na pódia vrátili před třemi lety. Aktuální výlisek se jmenuje "The Night Before" a dočká se brzy i bratra s názvem "The Morning After".

    Top 10 - alba:
  1. N AC/DC - Iron Man 2
  2. N Paul Weller - Wake Up The Nation
  3. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  4. N Meat Loaf - Hang Cool Teddy Bear
  5. Scouting For Girls - Everybody Want To Be In TV
  6. Lady GaGa - The Fame/Monster
  7. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  8. N Kate Nash - My Best Friend Is You
  9. Justin Bieber - My World
  10. Florence And The Machine - Lungs

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY