Bluesová deska Cyndi Lauper už má obal i tracklist

27.04.2010 12:24 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Cyndi Lauper - Memphis Blues
© facebook interpreta
Popová ikona Cyndi Lauper v prosinci oznámila prostřednictvím svého Twitteru, že její v pořadí jedenáctá řadovka bude bluesová. Vznikala od února v Memphisu ve státě Tennessee, které je díky osobnostem jako Johnny Cash, Elvis Presley nebo B.B. King považováno za kolébku mnoha rozličných amerických žánrů, kupříkladu bluesu, rock'n'rollu či gospelu.

Na desce nazvané "Memphis Blues" se dočkáme i čtyř významných a s hudebním Memphisem spjatých hostů - výše zmíněného B.B. Kinga, Jonnyho Langa, Allena Toussainta a Charlieho Musselwhitea. Výstřední diva osmdesátek k albu nabídne i turné, které již začalo a potrvá do konce srpna. Prozatím obsahuje třicet zastávek, devětadvacet z nich je v USA a jedna v Kanadě.

Nahrávka "Memphis Blues" vyjde za oceánem 22. června a nabídne řadu známých předělávek, dvě autorské písně a jeden tradicionál, celkem a stylově jedenáct stop: Just Your Fool, Shattered Dreams, Early In The Mornin (s Allenem Toussaintem & B.B. Kingem), Romance In The Dark, How Blue Can You Get? (s Jonnym Langem), Down Don't Bother Me (s Charliem Musselwhitem), Don't Cry No More, Rollin' And Tumblin, Down So Low, Mother Earth (s Allenem Toussaintem), Crossroads (s Jonnym Langem).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY