Retro ovládlo i novou televizní stanici Retro Music Television

30.03.2010 17:11 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Beatles
© www.wikipedia.org
Retro fenomén se stal hlavním středem zájmu nově vzniklé hudební televizní stanice Retro Music Television, která přináší divákům atmosféru 60. až 90. let minulého století. Vysílání začalo 30. března.

Diváci se můžou těšit na nepřetržitý proud videoklipů a rozličných tématických pořadů s kapelami a hudebníky známých především z rádií. Z šedesátých let dostanou prostor interpreti jako Olympic a Jiří Suchý nebo The Beatles a Rolling Stones. Poté se zavzpomíná třeba na Karla Kryla, Pink Floyd a Abbu a z osmdesátých let vybrali reportéři například Vladimíra Mišíka, Pražský výběr či U2. Z dalšího desetiletí se připomenou kapely jako Lucie, Metallica a Nirvana, případně interpreti jako Jaromír Nohavica či Björk. Kompletní program najdete na stránkách retromusic.cz.

Kromě muziky, která se na českých obrazovkách za dob Československa neměla šanci objevit, čekají diváky nejrůznější pořady zaměřené na určité hudební styly a žánry a také na dekády, žebříčky nebo konkrétní umělce. V přípravách jsou i měsíční speciály. Do vysílání nebudou začleněny žádné interaktivní SMS nebo aplikace typu chat, SMS melodie a další.

Za projektem Retro Music Television stojí zkušený tým lidí, který rozjížděl hudební televizi Óčko - jmenovitě se jedná o Pavla Attela, Jiřího Němečka a Lenku Tesařovou. Vysílat se bude čtyřiadvacet hodin denně a první dva měsíce (do 31. května) bude vysílání volně přístupné. Pak se stane součástí doplňkových balíčků televizních operátorů. Jak novou hudební televizi naladit, se dozvíte na jejím webu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY