Soutěž Air Guitar vyhlašuje v Česku první ročník

10.03.2010 10:25 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Air Guitar
© facebook interpreta
Letos vůbec poprvé se čeští hudební fanoušci mohou zúčastnit mezinárodní soutěže Air Guitar. Vítězný soutěžící ve hře na imaginární kytaru se s ostatními utká ve světovém finále, které se každoročně koná ve Finsku v městě Oulu.

Národního kola soutěže se může účastnit každý člověk starší osmnácti let, jenž musí do 1. června poslat přihlášku na stránky airguitar.kytary.cz, kde jsou k dispozici i podrobnější informace. Zájemci budou samozřejmě zasílat i videoklipy se svým číslem, ze kterých odborná porota vybere dvacítku nejlepších "hráčů". Finalisté se předvedou 26. června na festivalu United Islands Of Prague. Právě zde bude vybrán vítěz národní soutěže, jenž pojede ve dnech od 25. do 28. srpna na šampionát Air Guitar World Championships.

Pro tři nejlepší kytaristy jsou připraveny hodnotné ceny. Za třetí místo hráč získá kytaru Washburn Stephen Jensen Graphic a za druhé nástroj Washburn hard & heavy. Držitel prvního místa dostane kromě titulu Mistra ČR také dvacet tisíc korun, postoupí do světového finále a budou mu uhrazeny všechny cestovní náklady. Instrumenty a peněžitou odměnu věnuje vítězům společnost kytary.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY